IngelisedeVries
IngelisedeVries Fit & gezond 13 sep 2017 / 12:56 uur

Fitgirl: onmogelijk te zien of foto’s bewerkt zijn

Even een gekke plooi of wat cellulitis wegwerken, we weten dat veel fitgirls hun foto’s toch een klein beetje aanpassen om er net wat gunstiger op te staan. Heel vaak zie je het niet eens, zo klein zijn de aanpassingen.

De abs, de strakke buiken en de biceps waar je bang van wordt: de fitgirls van deze wereld weten hoe sporten én eten het beste voor ze werkt. Wij zijn soms best een beetje jaloers als we naar onze eigen welvaartscurves kijken. Maar het blijkt niet allemaal zo mooi als het lijkt. Instagrammer en fitnessmodel Karina Airby laat zien je hoe met de allerkleinste aanpassing totaal ander uitziende foto’s krijgt.

Veel manieren om te bewerken

Hoewel er vaak wel te zien is dat een foto is bewerkt, zijn er dus ook hele kleine maniertjes om de boel te manipuleren. Bijvoorbeeld je lichaam in allerlei vreemde poses wringen waardoor het lijkt alsof je een heel gespierd en glad lijf hebt, terwijl dat misschien best meevalt.

Karina probeert dat te laten zien met een post die ze de ‘Insta Girl Edit’ noemt. Een pose waardoor het lijkt alsof je perfect bent. De veranderingen zijn zo miniem dat ze niet van echt zijn te onderscheiden. „Elke ochtend word ik wakker en scroll ik door mijn Instagramfeed. Dan zie ik weer Insta Girls die onrealistische foto’s van zichzelf plaatsen”, schrijft ze.

Goals!

„Deze meisjes die ik volg hebben enorme hoeveelheden volgers, sommigen hebben er honderdduizenden. Volgers die tegen ze opkijken. Als ik door de comments scroll, zie ik meiden hun vriendinnen taggen met ‘GOALS’ (doelen) en ‘WAAROM ZIE IK ER NIET ZO UIT’.” De meiden zien er niet zo uit, schrijft Karina verder. „Ze zien eruit zoals jij en ik, zoals iedereen.”

Daarom besluit Karina om de beste trucs uit de kast te trekken en ook een strakke foto te maken. Ze zette de twee foto’s naast elkaar.

View this post on Instagram

LETS PLAY A GAME? 👹 It's called 🥁 REALITY VS INSTAGRAM Every morning I wake up and scroll though my personal Instagram feed and spy "Insta Girls" posting unrealistic images of themselves. The girls I follow that portray these images have big followings, often with hundreds of thousands of young girls looking up to them as a role models. As I scroll though the comments I find young girls tagging their friends "GOALS" and "OMG WHY DONT I LOOK LIKE THIS😭😭" The truth is these girls don't looks like this. They look like you, like everyone. I have gone ahead and copied the classic "Insta Girl Edit" in my second image and listed below is what I have done to it💅🏽 Full body skin smooth Enlarged my booty Sucked in my tummy Sucked in my back Thinned out my arms Thinned out my quads Made my neck a tad skinnier Got ride of my scars and cellulite Made my breast rounder Lifted my booty After all these little tweaks, can you notice how my horizon is warped? So many girls are so into how their Insta image is going to be portrayed that they don't even notice they have warped the background!? 🤦🏼‍♀️ Ladies, I'm not here to play mean girl towards others. I simply want to #inspire you to love yourself and stop comparing yourselves to unrealistic images online. Look out for the signs of the "Insta Girl Edit" and don't take social media too seriously. Let's get real❤️

A post shared by KARINA🦄IRBY (@karinairby) on

Rondere billen

Vervolgens legt ze uit wat er dan precies anders is dan bij de andere foto, het is voor de snelle kijker een potje ‘zoek de verschillen’. Ze noemt een gladde huid, grotere billen, ingehouden buik, ingehouden rug, dunnere armen, langere en dunnere nek, geen littekens en cellulitis meer, rondere borsten en gelifte billen.

Daarmee probeert ze niet gemeen te doen tegen de andere meiden die deze trucs gebruiken. „Ik wil je inspireren om van jezelf te houden en te stoppen je te vergelijken met onrealistische foto’s. Neem social media niet te serieus en kijk uit voor de Insta Girl Edit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fitgirl: onmogelijk te zien of foto’s bewerkt zijn
Sluiten