Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Lifestyle 22 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Visagiste Anna Priadka’s geheimen voor kerst-make up

Make up-artist word je niet zomaar, zeker niet bij een groot merk. De liefde voor make up is er altijd wel, maar als Anna Priadka op haar 14e de modellenwereld inrolt, groeit de liefde alleen nog maar meer. Inmiddels is ze een gerenomeerde artieste voor het merk NARS. In de Bijenkorf in Amsterdam vertelt ze ons de fijnste kneepjes van haar vak én heeft ze de ultieme kersttips voor ons.

Dit is het belangrijkst

De belangrijkste tussen alle (alcoholische) versnaperingen door is toch wel: hoe zorg je dat je mooi de kerst doorkomt? „Die vraag stel ik mezelf ook!”, lacht Priadka in een enorm Brits accent, terwijl ze even checkt of we haar wel goed kunnen verstaan. „Je huid is zo belangrijk. Mensen vergeten het vaak. Het is winter en je huid wordt droger. Ik zorg dat ik mijn huid veel beter hydrateer door dikkere crème te gebruiken en vaker gezichtsolie te gebruiken. Je moet ervoor zorgen dat je huid mooi blijft.”

De perfecte huid

Hoe hou je de huid nou een beetje mooi? Priadka’s ultieme tip is zorgen dat je altijd een face mist in je tas hebt. „Je hebt het nodig, we hebben allemaal katers.” De goedlachse Priadka weet dat je daar de vermoeide look van je gezicht haalt. Maar ook als je nog op kantoor zit en door moet naar de kerstborrel, is het ideaal. „Een gezichtsspray is de ideale manier om je make up weer op te frissen. Je kunt na een spray op je gezicht weer nieuwe lagen make up toevoegen én zorgen dat het er nog fris uitziet.”

Daarnaast zijn primers dé must have voor een lange avond. „Je make up blijft langer zitten en het is egaler. Een andere manier om je make up lang te houden is het gebruiken van make up die lang houdt. En zorg dat je altijd poeder bij je hebt! Een kleine blush ofzo, zodat je altijd weer kunt opfrissen.”

Het mag best heftig

Wat trends voor deze winter betreft, mogen wel gaan voor heftige, metallic kleuren. „Het gaat allemaal om felle kleuren en heftige lippen. Voor mij draait het ook echt om alles. Niet om alleen je ogen accentueren en je lippen bescheiden houden, maar juist alles uitlichten. Ik ben geobsedeerd door kleur, hoe meer hoe beter!” Een smokey eye mag wat Priadka betreft ook echt wel in combinatie met een mooie, heftige lipstick.

Heel mooi natuurlijk, maar het wordt snel teveel. Kijk naar visuals en haal daar je favoriete elementen uit, is het advies. „Of je maakt de look na en je maakt ‘m minder heftig. Ben je gek op een metallic opgemaakt oog, kijk dan wat je er zo mooi aan vindt. Is het de kleur, of juist de manier waarop het aangebracht is? Dat kun je voor jezelf na maken op een manier die iets minder heftig is voor je.”

Mooi met weinig

En als je zelden make up draagt maar voor de feestdagen een beetje uit de band wil springen? „Kies één element. Natuurlijk draait het allemaal om je huid, als je huid er goed uitziet, ziet je make up er ook goed uit. Gebruik een goede moisturizer en kies dan voor iets als een mooie lip. Dat hoeft niet persé een heftige kleur te zijn, maar kan ook een mooie gloss zijn met een subtiele kleur. Of een klein beetje glitter op je ogen en een krul in je wimpers. Zorg dat de basis goed is en ga dan pas experimenteren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.