Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Op deze manier ben jij dit jaar 12 dagen achter elkaar vrij, terwijl je maar 6 vakantiedagen opneemt

We beginnen in 2024 allemaal met een nieuwe reeks aan vakantiedagen. Heerlijk, dat vooruitzicht op wat dagen vrij. Of misschien heb je zelfs al een vakantie geboekt? Dit jaar is een goed jaar voor slim plannen, want met een beetje organisatieskills ben jij volgend jaar heel wat dagen vrij. Zonder dat je daar vrije dagen mee verliest.

We leggen je uit hoe.

Vrij met Hemelvaart

Het is slim om je vakantie te boeken in mei, want dan liggen de meeste vrije dagen voor het oprapen. Op donderdag 9 mei is het Hemelvaartsdag, dus dan ben je sowieso al vrij. Als je dan die dag erna ook vrijneemt (en die week erna!) zijn dat 6 vakantiedagen. Maar… daar achteraan is het weekend, inclusief Pinksteren. Die maandag erop ben je dus ook vrij, als cadeautje. Dat betekent dat je 12 dagen achter elkaar vrij bent, als je die 6 dagen opneemt. Nou, dat is het wel waard, toch?

Bekijk het overzicht van de vrije dagen hieronder:

 • 9 mei – vrij, Hemelvaart
 • 10 mei – vrije dag opnemen #1
 • 11 mei – weekend
 • 12 mei – weekend
 • 13 mei – vrije dag opnemen #2
 • 14 mei – vrije dag opnemen #3
 • 15 mei – vrije dag opnemen #4
 • 16 mei – vrije dag opnemen #5
 • 17 mei – vrije dag opnemen #6
 • 18 mei – weekend
 • 19 mei – weekend, Eerste Pinksterdag
 • 20 mei – vrij, Tweede Pinksterdag

De perfecte periode dus, om een vakantie te boeken. Op die manier ben je wel heel wat dagen afwezig en kun je zelfs nog thuis rustig de koffer uitpakken, zonder dat je de volgende ochtend gelijk al moet werken.

Eerst januari even overleven

Na een maand vol feestjes en alcohol, is het voor velen nu tijd voor Dry January: een maand zonder drank. Mensen die het eerder deden, scheppen op over het ‘fitte gevoel’, maar wat doet zo’n maand zonder alcohol nu daadwerkelijk voor je lichaam? Als je meedoet aan Dry January, dan staan de volgende positieve veranderingen je te wachten. Vind je het lastig om de alcoholvrije maand vol te houden? Hier bespreken we de voordelen van stoppen, zo’n maand lang.

In deze sectoren heb je de meeste vakantiedagen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties