Mirthe Diemel
Mirthe Diemel Lifestyle 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dilemma: ‘Moet ik mijn vriendin vertellen dat ik haar cosmetische ingrepen niet mooi vind?’

Zit jij met een prangende kwestie en wil je graag de mening van een ander horen? Metro deelt iedere week het dilemma van een lezer. Deze week: Jessica (25), die de cosmetische ingrepen van haar goede vriendin eigenlijk niet mooi vindt, maar dat niet durft te zeggen.

„Annick hoort al zeven jaar bij onze vriendinnengroep, die tot stand is gekomen in onze studietijd. Ze is een prachtige meid met een vlotte babbel, en ook nog eens erg slim. Toch is ze best onzeker over haar uiterlijk. Zo vertelde ze een paar jaar geleden dat ze ontevreden was over haar lippen en borsten. Nou ging een borstvergroting haar wat ver, maar op Instagram zag ze steeds meer meiden die hun lippen lieten opvullen – stiekem leek haar dat wel wat. Ze kwam er daarna niet meer op terug, dus ik dacht dat het daarbij bleef.

Dilemma: cosmetische ingrepen

Ik keek dan ook verwonderd op toen ik haar een paar maanden geleden zag met duidelijk vollere lippen. Niet een klein beetje, nee, haar lippen waren behoorlijk groot. Te groot, als ik eerlijk ben. Zelf was ze er echter dolblij mee en sterker nog: wat haar betreft mocht het een volgende keer nóg voller. Moet ze natuurlijk helemaal zelf weten, alleen vind ik het stiekem echt zonde. Het is gewoon niet móói. Annick is in mijn ogen van nature al knap en heeft zulke cosmetische ingrepen niet nodig. Overigens ben ik niet de enige die er zo over denkt, want een andere vriendin uit onze groep vroeg laatst ook al subtiel wat ik ervan vond.

Lastige kwestie

Laat ik vooropstellen dat Annick vooral moet doen waar ze zich goed bij voelt en gelukkig van wordt, maar het zit me toch niet helemaal lekker. Je ziet namelijk best goed dat er aan haar gezicht is gesleuteld. Toegegeven: ik zou ook heus wel wat aan mezelf willen veranderen – die kraaienpootjes maken me er nou niet bepaald jonger op. Maar ik vind ook dat je tevreden moet zijn met wat je hebt – waar houdt het anders op? Daarbij heb ik geen idee of al die fillers eigenlijk wel zo goed zijn voor je lijf. Maar goed, durf zo’n onderwerp maar eens aan te snijden – ik wil Annick ook niet beledigen of haar het gevoel geven dat ik kritiek heb op haar uiterlijk. Kortom: wat moet ik doen met dit dilemma? Moet ik Annick behoeden voor iets waar ze later misschien spijt van krijgt met het risico op ruzie, of gewoon niks zeggen – maar er wel iets van vinden?”

Vorige week

Vorige week gaven Metro-lezers advies aan Angelique, die het belachelijk vindt om haar buurmeisje van 5 geld te geven voor haar verjaardag. Zo schrijft Harry: „Het gaat er niet om wat jij wilt geven. Het gaat erom wat het kind/of persoon graag wil krijgen voor zijn of haar verjaardag. Wat is dat toch… dat mensen dan zeggen: ‘Dat vind ik niet leuk om te geven’. Het gaat niet om jou.” Yoke vindt: „Als ouders dat vragen omdat het kind aan het sparen is dan snap ik dat. Het draait niet om je eigen mening, maar om het kind.” Sylvia geeft een suggestie: „’Oh dat vind ik zo ongezellig om te geven, heb je nog andere ideeën’. Hoe moeilijk kan het zijn…?”

Wil je nog meer adviezen van onze lezers lezen? Check dan onze Facebookpost:

'Wat is er mis met een puzzel, boek, bal of pop?'

Posted by Metro Holland on Thursday, September 22, 2022

Dilemma: ‘Moet ik een kind van 5 geld geven voor haar verjaardag als haar ouders dat als cadeautip geven?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.