Redactie Metro
Redactie Metro Lifestyle 14 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Nintendo-pretpark in Japan wordt levensechte videogame

In de Japanse stad Osaka moet het pretpark Super Nintendo World uitmonden in een levensgrote videogame. 

Dat schrijft een verslaggever van persbureau Bloomberg die dinsdag aanwezig was bij een persconferentie over het park. Op de persconferentie werd onder meer bekendgemaakt dat bezoekers bij binnenkomst in het park een armband omkrijgen die ze kunnen koppelen aan een app op hun smartphone.

Super Mario

Met deze armband kunnen bezoekers vervolgens door het park lopen en verschillende doelen behalen. Denk aan de score bijhouden na wedstrijden met andere bezoekers en het verzamelen van digitale munten.

Super Nintendo World wordt onderdeel van het pretpark Universal Studios in Osaka Japan. Hoewel er verder nog maar weinig bekend is, wordt het park volgens de verslaggever volledig gebouwd in de stijl van Super Mario.

Vergelijkbare parken

Geheel in stijl kunnen bezoekers daarom ook een Mario Kart-attractie verwachten. Daarnaast zullen er meer klassieke Nintendo-locaties te bezoeken zijn. Denk aan het kasteel van Peach.

Naar verwachting zal het pretpark in de zomer van 2020 de deuren openen. De bedoeling is dat er vergelijkbare parken komen in Singapore, Los Angeles en Orlando.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.