Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 21 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo ben jij binnen no time van die fruitvliegjes af

In de zomermaanden heeft elk huishouden er wel eens last van: fruitvliegjes in de keuken. Deze ongenodigde gasten willen we het liefst zo snel mogelijk kwijt. Met deze makkelijke tip is dat geen probleem: wij hadden in één nacht alle vliegjes gevangen.

Fruitvliegjes bestrijden met een simpele DIY

Voor deze simpele hack heb je een paar dingen nodig die je sowieso al in huis hebt liggen. Wij geloven dat je fruitvliegjes namelijk het beste kunt bestrijden met een stuk fruit.

  • Een glas
  • Een stuk zacht fruit (wij gebruikten een perzik)
  • Afwasmiddel
  • Papier
  • Plakband
  • Water

Met deze hack kan je gemakkelijk fruitvliegjes vangen:

Snijd een stuk fruit wat kleiner en leg het in het glas. Je kunt het fruit nog een beetje uitknijpen om de fruitgeur extra los te laten komen. Vul het glas verder met een laagje water, en voeg een paar druppels afwasmiddel toe.

Maak van een strook papier een trechter, en plak deze vast met plakband. Houd een kleine opening over waar de fruitvliegjes doorheen kunnen vliegen.

Zorg ervoor dat de punt van de trechter het water/fruit/afwasmengsel niet raakt. Sla de randjes van de trechter om het glas, en plak deze ook helemaal vast. Zo voorkom je dat de vliegjes er langs de rand uit kunnen kruipen. Dat is namelijk niet de bedoeling.

Keep it clean

Voordat je de fruitvliegjesval tussen het fruit zet, is het belangrijk om alles goed schoon te maken. Gooi rottend en overrijp fruit weg, spoel het overige fruit goed af, haal een doekje door de fruitmand en over het aanrecht, en je zorgt ervoor dat de fruitvliegjes niet meer terug wíllen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.