Erik Jonk
Erik Jonk Lifestyle 2 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Niet meer doen tijdens het festivalseizoen

Iedereen is op zijn of haar manier prachtig, maar sommige dingen raken uit de tijd of ‘kunnen echt niet meer’. Als het om de festivals gaat, zet Rick van Veluw van CJP daarom de festivaloutfits op een rij, die je maar beter in de kast kunt laten.

1 Bloemenkransen in het haar

Het is hier geen Coachella! Niet meer doen, die bloemen. Helemaal omdat er nog een bataljon dertigers achter je loopt dat ook een boeket op het hoofd draagt.

2 Glitter

Dit is nog nooit echt leuk geweest. Mensen met glitters op hun gezicht zijn altijd dronken en vinden drie Lowlands-edities later nog steeds sparkles in hun ondergoed. Bovendien is het besmettelijk: raak iemand met glitters aan en je glinstert tot in de eeuwigheid.

Niet meer doen tijdens het festivalseizoen

3 Gele regenjas

Is gewoon een leuke jas. Vind ik echt. Maar als het dan begint te regenen, verandert een festival in het feestje van de Bhagwan-sekte. Waarom heeft werkelijk iedereen zo’n jas?

4 Opgerolde mouwtjes

Daar zijn ze hoor, de sportschoolboys. Met het motto sun’s out, guns out. Dus dan rol je de mouwen van je shirtje even wat extra op om die spierballen te showen aan het gewone voetvolk. Jaja, je bent gespierd, yes, de vrouwtjes kijken naar je.

5 Shirts van Metallica of de Ramones

Oké, ik ben niet van de muziekpolitie en heb al helemaal geen zin om meisjes in een Ramones-shirt te vragen naar hun favoriete nummer van de band. Maar ik heb ook geen zin meer om de H&M geld te zien verdienen met punk.

Niet meer doen tijdens het festivalseizoen

6 Ironische helikopterpetten

Haha, ik heb een gek petje op! Met allemaal vrolijke kleuren! Alsof ik zo uit de Donald Duck ben gestapt! Er zit ook een propeller op, maar ik kan er niet echt mee vliegen! Ironisch toch?!

7 Morphsuits

Het dragen van een morphsuit anno 2019 is net zo grappig als een lek luchtbed of zeiknatte slaapzak. Laten we jullie uit de droom helpen: het is niet leuk en het was nooit leuk.

Drie deals

Elke donderdag brengt CJP in Metro drie deals van de week. Bijvoorbeeld deals voor festivals, maar ook musea, concerten en andere evenementen. Deze keer onder meer: een concert van Jessie J in Amsterdam. Kijk elke donderdag op Metronieuws.nl/CJP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.