Erik Jonk
Erik Jonk Lifestyle 17 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

#rammenzwetenenergie bij fightconcept Underground

Een haast onmogelijke #personalgoal2018 om voor velen in Amsterdam een #personalgoal2019 mogelijk te maken. Sharon, Laura en Marc kregen het met een no-nonsense gymconcept voor elkaar. Metro en kledingmerk Bristol zochten hen op.

Lekker rammen en zweten en het koppie leeg. Daar draait het om in het voor de hoofdstad nieuwe en rauwe sportconcept Underground, dat is overgewaaid uit Brooklyn. Sharon Zaal (35) en Laura Sleurink (29) zagen de ’ondergrondse fightclub’ in Amerika met eigen ogen. Sharon was jurist, pr-medewerkster (onder meer RTL) en artiestenmanager. Laura zat tot nu toe diep in de cijfers als investment banker.

#rammenzwetenenergie bij fightconcept Underground
Het Undergroundtrio met vlnr Laura, Marc en Sharon.

Wat was dit voor lekkers!

„Beiden zijn we van jongs af aan sportgek”, zegt Sharon. „We gingen in Brooklyn sporten bij diverse kickboksscholen en kwamen de eerste keer naar buiten met what the fuck, wat was dit voor lekkers! Waarom hebben we dat niet in Amsterdam?” Ze kregen een let’s do it-gevoel dat niet meer verdween. Marc Udo (35) kende de twee van zijn bootcampbedrijf en die sloot maar wat graag bij de nieuwe uitdaging aan. Sharon: „We hebben geen seconde meer naar ons verleden gekeken, al ons spaargeld bij elkaar geschraapt en zijn als een gek aan de slag gegaan.”

#rammenzwetenenergie bij fightconcept Underground
Een van de muren van Underground.

Zij vonden een locatie in de Nieuwe Kerkstraat. Een ’bunker’ met alleen muren, zelfs de bekabeling achter de stopcontacten was weg. Een #personalgoal2018 ontstond toen zij op 1 oktober de sleutel kregen. „Op 31 december moet het gewoon klaar zijn, verstand op nul.”

Knallen in drie maanden

Het lukte! Zoals het team volle bak stond te knallen (’van pand tot site en app’), zo kan er nu – al dan niet met een #personalgoal2019 – door mensen die heerlijk willen trainen in Underground worden geknald. Een vlucht voor hedendaagse prikkels in het drukke bestaan, zo omschrijft het trio Underground. Drie kwartier rammen en zweten tijdens een heftige work-out en zo met keiharde muziek en in rode neonverlichting nieuwe energie opdoen. „Een sessie die je tot het uiterste laat gaan en je een spiegel voorhoudt, zonder bezig te zijn met uiterlijk en selfies.” (mobieltjes zijn tijdens de work-outs sowieso verboden…, red.)

#rammenzwetenenergie bij fightconcept Underground
Ring Ready.

Tijd en spiegels bestaan niet in Underground, een Underground Café met lichte maaltijden, snacks en goede koffie wel (’gezelligheid voorop hier, niet alleen maar serieus hoor’). Maar waar het om draait is natuurlijk de sport, zoals boks- en HIT-lessen van ervaren trainers, bootcamps, crossfit, boksen en een aparte trainingsvorm gefocust op kracht – Train Stationsgeheten – waarbij drukke Amsterdammers met volle agenda’s op elk moment kunnen in- en uitstappen.

Vol adrenaline naar buiten

„Veel gyms zijn gericht op het lichaam in esthetische zin”, zegt Sharon. „Maar wij vinden het belangrijk dat mensen lekker in hun vel zitten, doordat zij fitter worden. Hoe je er uit ziet maakt niet uit. Je wordt ondergedompeld in een ondergrondse club en loopt vol adrenaline naar buiten.” Wie ’een echte bokser’ wil worden kan overigens ook terecht. Professionele vechters geven les, je krijgt krachttraining en voedingsadvies. Sharon: „In drie maanden ben je Ring Ready, zoals de training heet. Je kunt dan drie keer twee minuten de ring in.”

#rammenzwetenenergie bij fightconcept Underground
Ring Ready.

Meer info? Undergroundcrew.nl. Op Instagram: @undergroundsportclub.

In samenwerking met Bristol

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.