Damla Kaygusuz
Damla Kaygusuz Lifestyle 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vijf praktische manieren om een bandana te dragen

Tegenwoordig zie je niet zo vaak meer een bandana. Vroeger droegen de cowboys het om hun nek, het was een handelsmerk van Tupac en wie kent het befaamde We Can Do It-pin up meisje niet met haar rode bandana. Ook leek het even zijn terugkeer te maken in 2011. Op 6 mei tijdens Wereldbandanadag kan je het weer schaamteloos gebruiken. Een bandana kan op meer manieren gebruikt worden dan als fashion item. Metro zet vijf praktische gebruiken op een rijtje.

Warmte

Knoop het om je nek als je je sjaal bent vergeten, bind het om je oren als vervanger voor oorwarmers of knoop het rondom je gezicht á la een bandiet.

Verband

Mocht je gewond raken en een, het liefst schone, bandana in de buurt hebben dan kan dit goed als vervanger dienen voor verband.

Waterfilter

Het is eigenlijk meer een voorfilter, want dit kan je alleen doen als je een waterfilter gebruikt tijdens het kamperen. Gebruik een bandana in je waterfilter en je water komt helderder eruit en het zal je waterfilter beschermen tegen verstopping.

Ademmasker

Mocht je nou last hebben van hooikoorts tijdens dit seizoen, dan kan je een bandana gebruiken als een pollenbeschermer. Knoop het rond je gezicht zoals een bandiet en trotseer de pollen. Ook goed als bescherming voor een storm. Zit je in een brand, bevochtig je bandana een beetje en dan kan het dienen als een rookfilter.

Bescherming tegen de zon

Een bandana kan bescherming tegen de zon bieden. Knoop het om je hoofd als een hoofddeksel en laat een lapje hangen aan de achterkant van je nek zodat die ook beschermd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.