Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 17 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Cover Nat Geographic: briljant en vreselijk tegelijk

Tijdschrift National Geographic staat bekend om de bijzondere (cover)foto’s. Het Amerikaanse juni-nummer is voorzien van een deprimerende maar zeer treffende cover, die niet voor niets al duizenden keren wordt gedeeld op social media.

Topje van de ijsberg

Het juninummer draait vooral om plastic vervuiling en het beeld op de cover geeft de problematiek goed weer. Het is misschien een cliché, maar in dit geval zegt een beeld zeker meer dan duizend woorden. Wat van boven een ijsberg lijkt te zijn, blijkt uit uiteindelijk een plastic zak. Het beeld is gecreëerd door fotograaf Jorge Gamboa. „We zijn afhankelijk van plastic, maar we verdrinken ook in plastic. #planetorplastic," schrijft National Geographic op Twitter.

In het tijdschrift wordt het probleem van de plastic afvalberg uitgebreid behandeld. De cijfers liegen er niet om:  elke minuut gaan een miljoen plastic flesjes over de toonbank, waarvan de meeste uiteindelijk op een stortplaats terechtkomen. Of in de oceaan, waar ieder jaar zo’n 5,3 tot 14 miljoen ton plastic wordt gedumpt – en er drijft al zo’n 150 miljoen ton rond, meldt Het Laatste Nieuws.

National Geographic wil mensen bewust maken van de afvalberg in de oceaan en wat de invloed is van plastic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Cover Nat Geographic: briljant en vreselijk tegelijk
Sluiten