Sanne van Rij
Sanne van Rij Lifestyle 23 nov 2017 / 14:37 uur

Dít wil je volgens Maud inslaan op Black Friday

Kalkoen schuiven we misschien nog steeds niet naar binnen, maar steeds meer taferelen uit de Verenigde Staten belanden op ons bord of in de winkelmand: zo ook Black Friday. Op z’n Amerikaans profiteren van die enorme kortingen doe je volgens styliste Maud Schellekens morgen zó.

Je hebt de filmpjes van Black Friday vast weleens voorbij zien komen: hordes enthousiaste koopjesjagers die álles doen om wat items met korting te scoren. Op de dag na Thanksgiving kan je allang niet meer op je gemakje shoppen – daar moet een flink strijdplan voor in elkaar gezet worden, mocht je het aandurven. Gelukkig is daar tegenwoordig de wereld der online shoppen én gaat het er in Nederland –vooralsnog- een stuk minder hysterisch aan toe. Maar goed, stel, je wil morgen toch gereed achter je laptop gaan zitten voor wat topitems: hoe pak je dat dan aan en wat moet je inslaan? Modeblogger- en styliste Maud Schellekens helpt om door de kortingsbomen het bos te zien.

De webshops

Je spot vrijwel overal kortingen, maar bij welke webwinkels moet je morgen nou echt wezen? Maud vertelt: “Wat betreft grotere winkels zou ik zeker een kijkje nemen bij Topshop, Asos en Bijenkorf. Toch kan je juist ook leuk scoren bij wat kleinere webshops, zoals Café Noir Studio, van blogger Lizzy van der Ligt. Ook daar krijg je 30% korting! Als je alvast op zoek wil naar kerstcadeaus of gewoon voor jezelf wil shoppen, is Sissy-Boy top voor interieurspullen, en Hunkemoller voor lingerie. Dit is ook hét moment om parfum in te slaan: denk dan bijvoorbeeld aan Douglas. Vroeger shopte ik ook nog weleens op Amerikaanse sites zoals Amazon, maar tegenwoordig houd ik het lekker bij Nederland: aanbod genoeg.”

https://www.instagram.com/p/BbzcaR5B3Or/

De trends

Goed, de keuze is dus reuze, maar wat zou je kunnen aanschaffen met het oog op de trends? Volgens Maud is het handig om kerst en oud en nieuw in je achterhoofd te houden: “Dit is natuurlijk het moment om die feestelijke outfit voor een goede prijs in de wacht te slepen! Metallic items doen het dit jaar goed, in bijvoorbeeld groen of zilver. Daarnaast is het een aanrader om een fake fur jas in je mandje te gooien: die heb je immers aardig goed nodig op Nederlandse dagen zoals deze. Ik ben altijd te porren voor een goede jas en ze zijn er nu in alle vormen en kleuren.”

De tactiek

Als doorgewinterde online shopper deelt Maud dé tip om de beste items te bemachtigen: “Bij heel veel websites kun je een ‘wishlist’ maken, wat ik dan ook al één of twee dagen van tevoren doe. Dan reserveer je de items als het ware al voor jezelf. Zo voorkom je ook dat je door de kortingsgekte dingen gaat aanschaffen die je misschien helemaal niet nodig hebt. Bij grotere webshops sorteer ik daarnaast altijd op ‘new in’: dan weet ik zeker dat ik de nieuwste items met korting kan bemachtigen. Soms willen winkels namelijk oudere items in de sale gooien, wat natuurlijk een stuk minder leuk is.”

https://www.instagram.com/p/BbyqnX6Fpbb/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dít wil je volgens Maud inslaan op Black Friday
Sluiten