Sanne van Rij
Sanne van Rij Lifestyle 10 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit ijsmuseum vervult al onze (zoete) dromen

We zijn niet alleen fan van het consumeren van ijs, maar ook van het aanschouwen van allerlei mierzoete creaties op Instagram: het liefst zo gekleurd mogelijk, mét discodip en chocola. Amerika begrijpt dat gegeven natuurlijk weer als geen ander en komt nu met een rondreizend ijsmuseum, dat in december opent in het bruisende Miami.

Smakelijkste museum óóit

‘The Museum of Ice Cream’ stond eerder al in New York, Los Angeles en San Francisco, maar nu is het dus de beurt aan Miami. Hoe de expositie er precies uit zal zien, is altijd een verrassing, maar de creaties op de vorige locaties logen er niet om: zo was er een enorm zwembad met gekleurde hagel, een speciale ‘ijsschommel’ en een muur vol met wafelhoorntjes. Het is in ieder geval een omgeving ‘waar je je angsten en sociale normen kan laten varen, en gewoon plezier kan hebben’, schrijft de website.

Watertanden

Het museum gaat op 13 december open, en zal er vanaf de buitenkant art deco uitzien, terwijl het interieur juist hedendaags is. Het hart van de gemiddelde millennial zal in ieder geval een stuk harder gaan kloppen: roze en instagrammable plekken in overvloed. Het museum werd tot nu toe al door een half miljoen mensen bezocht, wij snappen maar al te goed waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.