Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Lifestyle 4 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk: Nike sportkleding voor een maatje meer

Hallelujah voor alle vrouwen die graag wilden beginnen met sporten, maar tot nu toe telkens geen passende kleding konden vinden. Nike heeft een grote maten lijn gelanceerd! Je kunt nu (in ieder geval online) shoppen voor sportkleding in de maten XL tot XXXL.

Het is de allereerste collectie van het sportmerk dat maatjes groter dan XL aanbiedt. Het idee voor de nieuwe lijn is uiteraard niet zomaar ontstaan, maar volgt op een campagne voor plus-size sportbeha’s van vorige zomer.

Die lijn kreeg heel wat commentaar, omdat de bh’s te koop waren tot cupmaat E. Veel vollere vrouwen hebben een grotere cupmaat nodig dan dat. Ze keerden zich massaal tegen het merk en vroegen zich af waarom er überhaupt geen sportkleding voor grotere maten was.

Die kritiek was niet aan dovemansoren gericht. Nike ging ermee aan de slag en lanceert nu dus een volledige sportcollectie voor vrouwen met een grotere maat dan XL. „Jonge vrouwen willen tegenwoordig sterk zijn,” verteltHelen Boucher, vice-president bij Nike aan Het Nieuwsblad.

„Schoonheid komt voor in alle vormen en maten en sterk zijn is schoonheid. Sterkte is ons sleutelwoord, maten tellen niet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.