Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 15 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Rocycle: een feestje op de fiets

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Lukt het je nog om elke week naar de sportschool te gaan of liggen de sportschoenen al te verstoffen in de kast? Misschien wordt het dan tijd om een lesje Rocycle te volgen, want daarbij voelt sporten niet als een verplichting.

Rocycle? Het is dé nieuwste fitnesstrend overgewaaid uit Amerika en sinds een jaar ook te volgen in Amsterdam. Het is een full body workout waarbij je alle spiergroepen traint, je de nodige calorieën verbrand (700 – 800) en ook nog eens heel veel energie van krijgt. Een beetje zoals spinning, maar dan veel leuker! In de Rocycle ruimte ruimte staan 48 fietsen waarbij je op keiharde muziek (in de zaal hangen zo’n 21 boxen) aan het trainen bent, de zaal is helemaal donker en verlicht door kaarsen.

De workout is een stuk intensiever dan een normale spinningles omdat je ook je bovenlichaam traint. Je gebruikt lichte gewichtjes om je armen te trainen, je doet push-ups en soms worden er ook ademhalingsoefeningen gegeven. Binnen drie kwartier train je je hele lichaam. Door de donkere ruimte en de keiharde beats vergeet je eigenlijk dat je aan het sporten bent.

Rogier van Duyn haalde het concept naar Nederland en opende in 2016 Rocycle studio’s in Amsterdam. ,,Het is een combinatie van cardio en krachttraining, waarbij je al je spieren traint en werkt aan je uithoudingsvermogen," zegt Rogier. ,,Je hoeft geen ervaren spinner te zijn, want deze nieuwe fitnesshype is voor iedereen. Je kan zelf bepalen wat voor gewichten je gebruikt en op welke stand je je fiets zet."

Trend uit de VS
In Amerika is indoor cycling al lange tijd heel erg groot en wordt het veel gedaan. En ook in Europa zie je het steeds vaker. ,,Dat komt door de ervaring. Het is een combinatie van een workout met goede muziek, door de muziek krijg je gewoon zin om te bewegen.” Je loopt de zaal binnen, stapt op een fiets en hoeft zelf geen ingewikkelde oefeningen te bedenken en binnen 45 minuten sta je weer buiten.

,,Onze filosofie is dat een workout heel erg leuk moet zijn, het gaat er niet om hoeveel calorieën je verbrand. Maar er zijn hier natuurlijk wel mensen die hier drie keer per week komen en dan vliegen de kilo’s eraf." Tot nu toe is Rocycle nog alleen op twee verschillende locaties in Amsterdam te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.