Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Lifestyle 21 feb 2017 / 12:57 uur

Mannen met make-up

Make-up is niet alleen voor vrouwen. Tenminste, dat vinden de mannen en jongens van de zogenoemde ‘Beauty Boys Movement’. Vijf vragen, vijf antwoorden.

Wat is de ‘Beauty Boys Movement’?

Het is een ‘community’ van mannen en jongens die experimenteren met make-up en hun tips en looks delen op social media. Hoe laat je je wenkbrauwen beter uitkomen? Hoe accentueer je je kaaklijn? Op deze vragen krijg je antwoord als je een modebewuste boy bent.

Hoe groot is de community?

De ‘Beauty Boys Movement’ wordt steeds populairder. Een van de bekendste ‘Beauty Boys’ is de Amerikaan Gabriel Zamora. Op zijn Instagramaccount @thegabrielzamora heeft hij ruim 187.000 volgers en op YouTube bekeken ruim 87.000 kijkers zijn laatste filmpje ‘Foundation Routine for Oily Skin’. „We zijn jongens die meer zelfvertrouwen willen uitstralen en daar revolutionaire ideeën op na houden, zoals dat make-up niet alleen voor vrouwen is bedoeld”, aldus Zamora.

Wie zijn nog meer populair op social media?

Hou je vast, de cijfers zijn huge. Zo heeft Manny Gutierrez, aka Manny Mua, 3 miljoen abonnees op YouTube en de 17-jarige make-upartiest James Charles uit New York komt bijna op 150 miljoen volgers op Instagram.

Met zoveel volgers zijn deze boys zeker interessant voor grote merken?

Jazeker. Zo wordt de nieuwe campagne van Rimmel gebouwd rondom beautyvlogger Lewys Ball, is de eerdergenoemde Guiterrez ambassadeur van Maybelline en sierde Charles de cover van CoverGirl. Hij is daarmee de eerste man op de voorkant van dit tijdschrift. En dan heb je nog de Britse vlogger Jake Jamie. Hij heeft een contract bij L’Oreal binnengesleept en heeft als missie dat het dragen van make-up door mannen maatschappelijk geaccepteerd moet worden. Onlangs is Jamie de campagne #makeupisgenderless gestart.

Heeft Jamie een punt?

Het is in ieder geval niet voor het eerst in de geschiedenis dat mannen make-up dragen. Dus revolutionair kun je Zamora en co. dan ook niet noemen. Zo waren de Egyptenaren een van de eerste beschavingen die make-up gebruikten, zowel vrouwen als mannen. En wat te denken van artiesten als Boy George, David Bowie, acteur Russel Crowe en de bands Fall Out Boy en Chemical Romance? Make-up kan naast het uiten van schoonheid ook de bedoeling hebben om macht, status of vrijheid uit te dragen. Overigens maken de ‘Beauty Boys’ wel een onderscheid tussen hen en drag queens. „Jongens met make-up zijn gewoon jongens, maar dan met make-up”, vindt Charles. „Een drag queen is een jongen met make-up die zich voordoet als een vrouw.”

https://www.youtube.com/watch?v=XQ4p0iFKaNE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mannen met make-up
Sluiten