Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Lifestyle 16 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Jurk Marilyn Monroe onder de hamer

Er gaat weer een iconisch kledingstuk onder de hamer. De jurk waarin Marilyn Monroe Happy Birthday, Mr. President zong, wordt donderdag geveild.

Het is het duurste persoonlijke kledingstuk dat ooit geveild zal worden. Naar verwachting zal de jurk 2,8 miljoen euro opbrengen, weet HLN. Julien’s Auctions in Los Angeles heeft de eer het kledingstuk te veilen.

Amerikaanse president

De met beige kristallen bedekte jurk van Marilyn Monroe droeg ze tijdens de 45e verjaardag van president John F. Kennedy. Daar zong ze Happy Birthday voor hem, een versie van het verjaardagsliedje dat tot op de dag van vandaag nog bekend is.

Tweede keer

De jurk werd ontworpen door Jean Louis. Donderdag zal hij niet voor het eerst onder de hamer gaan: in 1999 werd er al een keer 1,19 miljoen dollar voor de jurk betaald op een veilig. Deze keer verwacht Darren Julien van Julien’s Auctions dus ruim het dubbele: „Het is een van de belangrijkste overblijfselen van Marilyns carrière.”
Het is niet bepaald een jurk die de koper zal gaan dragen: naar verluid moest Marilyn op 19 mei in de jurk worden genaaid omdat deze zo smal was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jurk Marilyn Monroe onder de hamer
Sluiten