Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 28 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

5 x Zó blijft jouw make-up partyproof

Herkenbaar tafereel: wanneer je ’s ochtends de deur uitstapt, is je haar en make-up tiptop in orde. Zelfverzekerd sla jij je door de werkdag. Tót je ’s avonds thuiskomst. Want wat blijkt? Je make-up is vervaagd, uitgelopen en je lijkt in niets meer op de persoon die vanochtend het huis verliet.

Krijg je nu al de bibbers bij het idee dat jouw look ook niet zo bestendig blijkt te zijn tijdens de feestdagen? Metro UK gaf ons 5 tips voor een ‘partyproof’ look. Zo kom je die dagen met iets teveel aan eten en alcohol tóch galant door, en heb je gelijk wat nieuwe items voor je ‘cadeaus-onder-de-kerstboom’ lijstje.

1. Primer
Gebruik voordat je jouw make-up zorgvuldig aanbrengt, een primer. Zo krijgen de producten als het ware meer ‘grip’ op de huid, en blijven ze langer zitten. Je kunt het vergelijken met een canvas: door voor een goede onderlaag te zorgen, kun je de materialen beter tot uiting laten komen.

2. Laagjes
In plaats van een flinke kwak foundation op je gezicht te smeren, doe je er verstandig aan om verschillende laagjes met kleine beetjes van de make-up te gebruiken. Met een zogenaamde ‘Beauty Blender’ spons kun je de laagjes aanbrengen, tot je de juiste blend hebt gevonden die goed bij jouw huid past.

3. Gebruik waterproof
Tja, moeten we hier nog iets aan uitleggen? Een keiharde regenbui, een zwetend voorhoofd na vier trappen te hebben getrotseerd of een tranend oog: waterproof mascara zorgt ervoor dat je daarna geen wasbeer-look creëert.

4. Poeder
Met name bij een olieachtige huid, kan poeder helpen voorkomen dat de make-up uitloopt. Ook als je een droge huid hebt, zal je delen hebben die wat vettiger kunnen zijn. Poeder is in dat geval the way to go.

5. Setting spray
Ready, check, go? Finish, voordat je de deur uitstormt, je look nog met een zogenaamde ‘setting spray’. Hiermee blijft alles nóg langer op z’n plek. Fijne feestdagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.