Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 24 okt 2016 / 10:01 uur

Vlogger deelt freaky plastische chirurgie look

Wanneer we door Instagram scrollen komen er duizenden bewerkte en onrealistische foto’s voorbij. En stiekem voelen veel vrouwen de druk om aan deze bizarre schoonheidsidealen te voldoen.

Statement

De 20-jarige make-upvlogger Karolina Griciute maakte met haar laatste make-up tutorial een griezelig statement. Zo deelde de Noorse onlangs een ‘botched plastic surgery’ look. De brunette hoopt met deze onrealistische tutorial vrouwen wakker te schudden en te inspireren om juist niet voor fillers of neuscorrecties te gaan. Omdat dat volgens Karolina niet hetgeen is wat je mooi maakt.

Plastic fantastic?

Make-up By Karolina Maria, zoals ze op Instagram heet, begint in haar video met bekijken van verschillen Instagramaccounts waarna ze zich vervolgens in de make-up zet. Daarna duikt de vlogger weer op Instagram, ziet allerlei prachtige bewerkte beelden van meisjes en komt tot de conclusie dat ook deze make-up niet goed genoeg is om haar ‘mooi’ te maken. Daarna blijft de Scandinavische even uit beeld, en duikt weer boven met een blonde pruik, een gigantische boezem, opgespoten lippen en een duidelijk ‘geopereerde’ neus.

Vervolgens legt de vlogger – net als altijd – uit hoe deze make-uplook tot stand is gekomen. Echter heeft de tutorial ditmaal een maatschappelijke boodschap: schoonheid creëer je niet met plastische chirurgie. De vlogger kreeg ruim 5000 reacties op haar video en werd door veel van haar volgers bedankt voor deze eerlijke video. Zo schrijft Karolina op haar Instagramaccount: „Heel erg bedankt voor al jullie mooie reacties! Het maakt me zo verdrietig om te zien dat veel meisjes zich niet goed genoeg voelen. Geloof me, dat ben je wel! En om één ding duidelijk te maken, ik wil niemand belachelijk maken die ooit plastische chirurgie heeft gehad of fillers heeft gebruikt. We zijn allemaal prachtig. Het is oke om plastische chirurgie te nemen als je het voor jezelf doet en om de juiste redenen. Maar als je het doet omdat je je minder voelt dan bijvoorbeeld Kylie Jenner, of iemand die je online ziet, dan doe je het om de verkeerde redenen. En daardoor ga je niet meer van jezelf houden."

Bekijk de complete video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlogger deelt freaky plastische chirurgie look
Sluiten