Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 17 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Eigenschappen die een no-go zijn op je datingprofiel

Niet alleen je foto, maar ook de beschrijving van jezelf is cruciaal op je Tinderprofiel. Wat kun je wel en beter niet over jezelf verklappen?

De Britse datingsite eHarmony deed onderzoek naar de karaktereigenschappen die goed en slecht scoren wat betreft het aantal hartjes. En guess what? Sommige zullen je verbazen.

Dit mag wél

Allereerst is er voor mannen én voor vrouwen een apart lijstje opgesteld van woorden die het goed doen. Beginnende bij de ladies is dit de top tien die vooral wél vermeld mag worden:

1. Ambitieus
2. Oplettend
3. Lief
4. Hardwerkend
5. Bedachtzaam
6. Fysiek fit/sportief
7. Creatief
8. Rationeel
9. Spontaan
10.Energiek

Bij mannen verschilt het lijstje op zich niet heel erg van dat voor vrouwen, maar de volgorde is wel net wat anders. Komt-ie:

1. Fysiek fit/sportief
2. Oplettend
3. Spontaan
4. Avontuurlijk
5. Optimistisch
6. Intelligent
7. Gepassioneerd
8. Liefhebbend
9. Prater
10.Ambitieus

Update!

Waar je echter op moet letten, is dat je zo nu en dan je datingprofiel updatet. De datingsite heeft het onderzoek al eens eerder gedaan en kwam toen tot de ontdekking dat het door de jaren heen nogal kan veranderen welke eigenschappen wel en niet goed scoren. „We weten dat de woorden die je gebruikt in je bio erg belangrijk zijn”, aldus een woordvoerder tegenover Metro UK. „Dit onderzoek laat bovendien zien dat de taal van de liefde een levend begrip is.”

Niet. Doen.

Welke woorden je absoluut moet vermijden? Voor vrouwen zijn dat de eigenschappen (van kwaad tot erger tot ergst): luisterend oor, prater, afhankelijk, stil en spiritueel. Wil je als man matches scoren, dan moet je de woorden verzorgend, luisterend oor, respectvol (wij snappen niet helemaal waarom), spiritueel en stil uit de weg gaan.

Humor

Het woord ‘humor’ komt opvallend genoeg in geen enkel lijstje voorkomt. In 2014 was dit nog wel zo. Hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat we liever hebben dat mensen bewijzen dat ze grappig zijn en humor hebben, dan dat alleen maar te vermelden. Ambitie wordt bij vrouwen steeds meer gewaardeerd. Deze eigenschap is zelfs naar plek nummer één gestegen.

Luisteren

Je zou zeggen dat het een mooie eigenschap is als je een goede luisteraar bent. Maar als je beweert dat je dit bent, zeg je iets waarvan je denkt dat mensen dat van je verwachten, aldus eHarmony. „Als je goed kan luisteren, laat dat dan zien in plaats van het te zeggen.”

Moet jij na het lezen van het bovenstaande als de wiedeweerga je profiel updaten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eigenschappen die een no-go zijn op je datingprofiel
Sluiten