Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 15 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

7 x Eerste hulp bij jeansleed

Je favoriete jeans die al na één keer wassen is gekrompen, of een zwarte broek die verpest is door witte strepen? Voorkom deze en andere veelvoorkomende jeansproblemen!

Metro Lifestyle zocht de beste broekentips voor je op.

1. Donkere broek in azijn

Heb je een nieuwe zwarte broek bemachtigd? Doe de broek vóór je hem de eerste keer gaat wassen even in een emmer met water en azijn of zout. Je zorgt er dan voor dat de verf van de broek goed in de stof blijft zitten. Vergeet niet je pants binnenstebuiten én op lage temperatuur te wassen! Heeft jouw machine een speciaal wasprogramma voor jeans? Gebruik deze dan altijd als je jouw spijkerbroek(en) gaat wassen.

2. Schud je broek uit

Door na het wassen je broek even goed uit te kloppen, zorg je ervoor dat er geen wasmiddel of vocht meer tussen de vouwen zit. Als je broek dan opdroogt, heb je geen last van witte strepen of gekke vlekken in de stof.

https://www.instagram.com/p/BBjk2ZUBjRR/

3. Naspoelen met water

Omdat je er maar nooit zeker genoeg van kunt zijn dat je favoriete spijkergoed perfect uit de machine komt, kun je het beste de broek even naspoelen met alleen water, dus zonder wasmiddel. Als je al je broeken samen wast, is dit geen moeite: laat de wasmachine dan nog een spoelprogramma draaien.

4. In de vriezer

De algemeen directeur van Levi’s zweert erbij: was je broek niet, maar doe hem één nacht in de vrieskist. Hiermee dood je de bacteriën door de kou. Hang je broek de volgende ochtend uit in de badkamer zodat hij goed opdroogt en klaar is Kees.

5. Tandenborstel

Klein vlekje in je broek? Probeer, voor je je spijkergoed in de was gooit, even uit of je de vlek met een droge tandenborstel weg kunt ‘poetsen’.

https://www.instagram.com/p/BFS7oO3BjUz/

6. Stop de machine niet helemaal vol

Als je wasmachine tot de nok toe gevuld is met vieze was, krijgt deze geen ruimte om te bewegen. Hierdoor kan het wasmiddel niet door alle kledingstukken komen en krijg je vlekken in de kledij. Houd als richtlijn aan dat er boven de was nog ruimte is ter grootte van een voetbal.

7. Stoom je broek

Voor een snelle verfrissing van je broek kan je ’m even stomen. En nee, hier heb je geen supersonische apparatuur voor nodig. Het is heel simpel: hang de broek gewoon even in de badkamer als je gaat douchen.

7 x Eerste hulp bij spijkerleed
Bon: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.