Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 15 jun 2016 / 12:42 uur

Zóveel paar schoenen heeft de gemiddelde vrouw

Sneakers, pumps, laarzen; als vrouw kun je nooit genoeg schoenen hebben. Maar hoeveel paar hebben we gemiddeld?

We know the struggle. Als je een schoenenwinkel binnenloopt, is het zó lastig om niet met een gevulde tas de shop te verlaten. Gevolg? Een overvolle kast waarvan we eigenlijk niet eens weten hoeveel paar schoeisel erin ligt.

Stof

Nelson deed onderzoek onder bijna 500 Nederlandse vrouwen en kwam tot de ontdekking dat we gemiddeld 23 paar schoenen in de kast hebben staan. Ze worden niet allemaal even vaak gedragen, zoals we al hadden verwacht.

Gemiddeld laten we namelijk acht paar verstoffen; een derde van onze collectie dragen we niet tot nauwelijks.

Geluk

Nieuwe schoenen blijken zo’n geluksgevoel te geven, omdat ze bijdragen aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld: 95 procent van de ondervraagden voelt zich beter op een mooi paar. Niet alleen hoe de schoen eruit ziet, maar ook het comfort speelt hierin een grote rol, vindt zeventig procent. Dit is belangrijker tijdens de aankoop dan de trends of het prijskaartje.

Per jaar koopt 25 procent van de vrouwen vier paar schoenen en geeft daar gemiddeld tussen de vijftig en honderd euro aan uit. Slechts twintig procent van de vrouwen is bereid dieper in de buidel te tasten voor een nieuw prachtpaar.

Perfecte paar

De perfecte schoen volgens de Nederlandse vrouw? Bijna de helft (44 procent) heeft enkellaarsjes bovenaan haar favorietenlijstje staan; sneakers staan op een tweede plek met 23 procent.

Zwarte modellen zijn over het algemeen favoriet, omdat die onder vrijwel iedere outfit passen.

Herkenbaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zóveel paar schoenen heeft de gemiddelde vrouw
Sluiten