Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 19 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Interview Kendall Jenner, hét nieuwe ijsmeisje

Ze is dé it-girl van dít moment. De 20-jarige Kendall Jenner heeft het spel van het poseren en het ster zijn onder de knie. In Cannes lanceerde het halfzusje van Kim Kardashian haar gloednieuwe campagne voor ijsimperium Magnum.

Gewapend met vier bodyguards en moeder Kris Jenner aan haar zijde, maakt de beeldschone twintiger haar entree aan de boulevard in Cannes. In de brandende zon staat een flinke meute fans achter een colonne dranghekken te wachten, te schreeuwen en te hopen op een selfie, een snapchat of een blikwisseling met de Amerikaanse realityster.

Kendall, die het eerste gedeelte van haar naam te danken heeft aan Barbie’s geliefde Ken, lanceert tijdens het filmfestival twee gloednieuwe Magnum Double smaken: Magnum Double Chocolate en een Magnum Double Caramel. En naast ijsjes bunkeren (248 kcal per Double) was er ook tijd voor een tête-à-tête met de piepjonge grootheid.

Ben je zo’n ijsfreak dat je samenwerkt met Magnum?
Eerlijk? Als ik zou mogen kiezen zou ik mijn leven lang elke dag ijs eten. Ik ben dol op al het ongezonde voedsel.

Wat weten we nog niet over jou?
Ik ben een OCD’er. Alles moet netjes zijn in huis en om me heen. Zelfs als er net schoon is gemaakt dan moet ik het nóg een keer schoonmaken. Hier kan ik niet eens om me heen kijken, dan word ik gek.

Wat heeft het opgroeien tussen de camera’s voor jou als persoon betekent?
Eigenlijk heeft dat me juist gebracht waar ik nu ben. Ik ben nu op het punt dat ik er oké mee ben en niet gek word van de paparazzi en de media. Door de tv-show (Keeping Up With The Kardashians, red.) ben ik er gewend aan geraakt. Het is met me meegegroeid.

En wat betekent je bekendheid voor je vriendschappen?
Ik heb een goede intuïtie ontwikkeld als het aankomt op vriendschappen. Binnen een seconde voel ik aan wat mensen van me willen. Ik ben heel voorzichtig met het maken van nieuwe vrienden.

Wat is je beste eigenschap?
Nu moet ik mezelf dus ophemelen? Ik ben altijd op tijd en erg punctueel. Als andere mensen niet op tijd zijn, dan word ik super ongeduldig en scherp. Dan denk ik hoppa, en door! Geen getreuzel!

Wat is je favoriete plek op aarde?
Heel cliché, maar dat is mijn huis. Ik ben heel weinig thuis, maar het is absoluut mijn favoriete plek. Daar is mijn familie. Daar voel ik me fijn.

Heeft de modewereld je veranderd?
Voordat ik aan de slag als model was ik een echte ‘loner’. Ik ging naar school, kwam thuis en sprak nooit af met vriendinnen. Nu heb ik zoveel fantastische vrienden mogen maken waarmee ik hopelijk nog heel lang samen kan zijn.

En voor je zelfvertrouwen?
Ik had vroeger acne en een beugel. Ik was een onzeker en teruggetrokken meisje. Dit vak heeft me absoluut geholpen om mezelf te kunnen zijn en zelfvertrouwen te krijgen.

Je grootste nachtmerrie?
Ik ben een trypofoob. Zoek het maar op. Het is een aandoening en heet trypofobie. Het is niets ernstigs, maar daardoor ben ik als de dood voor kleine gaatjes. Ik haat ze! Als er kleine gaatjes ergens in zitten dan raak ik compleet in paniek. Ik ben bang dat er beestjes uit komen.

Beste advies van je ouders?
Mijn vader (Bruce Jenner, red.) leerde me altijd om professioneel te zijn Van kleins af aan moest ik altijd op tijd komen op school en me aan de afspraken houden. Mijn ouders zijn workaholics en hebben mij en mijn zusje (Kylie) dan ook zo opgevoed. Aan dat advies heb ik nog elke dag wat!

Wat zou je tegen je fans wereldwijd willen zeggen?
Heel erg bedankt! Je kan haast niet indenken dat zoveel mensen je steunen en van je houden. Ze zijn er altijd voor je. Dat is fantastisch, het gevoel dat zoveel mensen achter je staan is alles waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.