Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 5 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo wordt lippenstift gemaakt

De eerste lipstick werd zo’n 4000 tot 5000 jaar geleden gemaakt in Mespotamië en elke vrouw eet gemiddeld zo’n 14,6 gram lippenstift per jaar. Maar hoe de magische stift, waarmee we onze lippen inkleuren, gemaakt wordt is een raadsel… tot nu!

De Amerikaanse Marie Claire bracht een bezoek aan de Bite Beauty-fabriek (onderdeel van cosmeticamerk Sephora, red.) in hartje Toronto en kreeg een kijkje in de keuken van de afdeling ‘lippenstift’. De gifjes mogen dan doen lijken alsof je bij de plaatselijke bouwmarkt je muurverf samengesteld ziet worden, maar niets is minder waar. Dít is hoe onze lippenstift wordt gemaakt. Op de gifjes is het productieproces van de 32-delige Amuse Bouche collectie te zien.

Stap 1: het mixen van pigmenten

Stap 2: de pigmenten en bestanddelen worden samengedrukt in een pers

Stap 3: het samenstellen van de basisingrediënten

Nu wordt de olie, wax en boter bij elkaar gedaan in kleine porties en vervolgens op een lage temperatuur samengesmolten.

Stap 4: de geur en smaak wordt toegevoegd

Stap 5: de olie, wax, lipboter, geur en smaak worden gemengd in één grote pan

Stap 6: de lippenstift gaat naar de productievloer (vullen en verpakken)
Zodra de vloeibare variant van de lippenstift klaar is, is het goedje toe aan de volgende stap: de productie. Het goedje wordt in een machine gegoten en de lippenstifthulzen worden gelijkmatig gevuld met lippenstift. Vervolgens wordt de lippenstift met de hand gecontroleerd op kwaliteit en met de hand ingepakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.