Andrea Peelen
Andrea Peelen Lifestyle 7 apr 2016 / 11:00 uur

Oh oh! Dit doet corrigerend ondergoed met je lichaam

Corrigerend ondergoed, stiekem zijn er heel wat vrouwen die zich dagelijks in de vernauwende broekjes wurmen. Niets mis mee, natuurlijk, maar volgens experts kan het dragen van shapewear gevaarlijk zijn. Het ondergoed heeft namelijk negatieve effecten op je lichaam.

Spijsvertering

Zo ontstaan er namelijk problemen met met de darmen als het onderlichaam teveel ingesnoerd wordt. Je kunt ze namelijk niet meer goed samentrekken, waardoor een goede spijsvertering wordt tegengewerkt. „Als je darmen gedurende een lange tijd samengedrukt worden, dan krijg je een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel", legt gastroloog John Kuemmerle uit. „Een gevoel dat vergelijkbaar is wanneer je veel te veel gegeten hebt en eigenlijk liefst de knoop van je jeans zou losmaken."

En dat terwijl corrigerend ondergoed juist de bedoeling heeft om een zogenaamd buikje te verbergen…

Slechte bloedcirculatie

Doordat corrigerend ondergoed je dijen vaak in snoert, wordt de bloedcirculatie naar je benen bemoeilijkt. Een tintelend gevoel, gevoelloosheid en zelfs ook spataderen zijn het gevolg. „Het is net een gigantische rubberen band die je aanspant rond je dijen wanneer je gaat zitten," verklaart chiropractor Karen Erickson. Volgens haar hebben sokken en strakke broeken hetzelfde effect.

Hyperventilatie en paniekaanvallen

Dr. Rick Bricknell van de Physiotherapy Clinic in het Engelse Bristol waarschuwt voor hyperventilatie en hyperaanvallen. Hij verklaart dit tegenover Daily Mail als volgt: doordat je buik continu onder druk staat, kan je middenrif niet op een normale manier uitzetten. Dit leidt tot een kortstondige, oppervlakkige ademhaling, net zoals wanneer je hyperventileert of in paniek raakt.

Maagproblemen

Corrigerend ondergoed drukt tegen je organen, zo ook tegen je maag. „Body shapers zijn in”, vertelt Jacqueline M. Wolf, die een boek schreef over maagproblemen bij vrouwen. „Dit kan veel druk geven op de maag. Hierdoor kan voedsel en maagzuur weer omhoog komen.”

Tja, een hoop nadelen dus. ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ is nog nooit zo toepasselijk geweest, als je het ons vraagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Oh oh! Dit doet corrigerend ondergoed met je lichaam
Sluiten