Metro
Metro Lifestyle 3 feb 2016 / 13:10 uur

Geen seks meer? Dit doet het met je lichaam!

Als je voor langere tijd geen seks hebt, heeft dat invloed op je, zowel fysiek als mentaal. De gevolgen van – al dan niet vrijwillige – geheelonthouding hebben vooral een negatief effect op je gemoedstoestand.

Er is overigens wel een verschil tussen een leven lang celibatair leven en het eerst beginnen en dan stoppen met seks hebben. Als je eenmaal gewend bent aan het genot van een goede beurt, komt het extra hard aan als je hier vervolgens weer mee stopt.

Deze zes dingen gebeuren er met je lichaam als je geen seks hebt. Niet echt een lijstje om blij van te worden.

1. Je immuunsysteem wordt zwakker
Het hebben van een stevige vrijpartij zo nu en dan geeft je immuunsysteem een flinke boost. Wanneer je dus stopt met regelmatig rollebollen, is je lichaam gevoeliger voor virussen en infecties.

2. Je vagina wordt niet strakker (nee, echt niet)
Het verhaal dat je vagijn strakker wordt door minder seks te hebben, is en blijft een mythe. De strakheid down under verandert niet door veel of weinig penetratie. Wel kan het zo zijn dat je tijdens de eerste vrijpartij sinds lange tijd wat meer gespannen bent, waardoor het wat strakker kan aanvoelen de eerste keer.

3. Je libido vermindert
Hierover is niet iedereen het eens, maar over het algemeen krijgen vrouwen meer zin in seks, naarmate ze het meer doen. Dus is jouw laatste wipje lang geleden? Dan kan het best eens zo zijn dat je langzaamaan steeds minder zin krijgt. Deze schrijnende situatie voorkom je wellicht door vaker de hand aan jezelf te leggen. Put the heat on, ladies!

4. Je raakt sneller gestrest
Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig uitoefenen van de liefdesdaad zorgt voor een minder heftige fysieke reactie op stress. Spanning zorgt sneller voor een hogere bloeddruk als de laatste keer lang geleden is.

5. De kans op soa’s en een blaasontsteking neemt af
Er is ook goed nieuws! Ongemakken als soa’s en pijn bij het plassen houd je buiten de deur door te stoppen met seksen. Elk nadeel heeft z’n voordeel…

6. Je wordt minder snel nat
Het regelmatig hebben van seks zorgt voor goed onderhoud van de intieme delen. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je nat wordt. Sta je al een tijdje droog? Dan kan dat als gevolg hebben dat je de eerstvolgende keer wat langer nodig hebt om op gang te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen seks meer? Dit doet het met je lichaam!
Sluiten