Elena van Doorn
Elena van Doorn Lifestyle 1 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Haarelastiekjes om je pols dragen ‘levensgevaarlijk’

Een haarelastiekje, waar laat je die? Veel mensen zullen die om hun pols dragen. Hoe onschuldig het ook klinkt, de Amerikaanse Audree Kopp belandde erdoor in het ziekenhuis. Ze liep een driedubbele gevaarlijke infectie op.

Zo’n elastiekje is een broeinest van bacteriën, zo leerde Kopps op deze afschuwelijke manier. De jonge vrouw droeg vaak een glitterbandje om haar rechterpols, soms nog nat van het douchen, totdat ze ineens een bultje op haar pols opmerkte. ,,De bult werd steeds groter, en roder. Ik dacht eerst dat het om een spinnenbeet ging, maar zelfs na het innemen van antibiotica werd de zwelling er niet minder op,” zo vertelt Kopps tegen lokale media.

Bron: WLKY.com

Bloed

Toen Audree naar het ziekenhuis ging, ontdekten de artsen de boosdoener. Haar haarelastiekje zat vol met bacteriën. ,,Die waren via mijn huid en haarvaatjes in mijn bloedbaan terechtgekomen.” Hierdoor had ze drie verschillende bacteriële infecties opgelopen.”

,,Als we het abces niet hadden behandeld, zou dat elastiekje haar dood geweest kunnen zijn”, aldus arts Amit Gupta, die de gevaren van het dragen van haarelastiekjes om je pols nog maar eens wil benadrukken. ,,Als je ze om je pols draagt, kunnen ze infecties veroorzaken. Als we het abces niet hadden behandeld, zou dat elastiekje je dood kunnen geweest zijn. Een bacteriële infectie kan namelijk leiden tot een bloedvergiftiging."

Wat dan wel doen?

Geadviseerd wordt om niet te strakke haarelastiekjes te gebruiken en om het regelmatig te reinigen. Dit doe je door de elastiekjes zo nu en dan in kokend water te leggen. Of je kunt natuurlijk gaan voor de oplossign van deze sieradenmaker, die een metalen armband ontwikkelde waar je elastiekje omheen gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Haarelastiekjes om je pols dragen ‘levensgevaarlijk’
Sluiten