Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 17 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Nagels in de lak? Dit moet je weten

Nagellakken is niet voor iedereen een koud kunstje. Zo komt er niet alleen bij de praktijk veel kijken maar ook de theorie laat een ander licht schijnen op het in de verf zetten van je nagels. Wist je bijvoorbeeld dat je nagellakflesje beter niet kunt schudden, maar tussen je handpalmen moet draaien? Met deze tien tips heb jij geen manicure meer nodig, dit kun je gewoon zelf.

1. Drie keer strijken

Wanneer je je nagels lakt verschilt het vaak per nagellak hoe vaak je moet strijken. Gemiddeld is drie keer strijken het beste.
Begin links, dan rechts en strijk dan het midden uit.

2. Gebruik een base coat

Al kost het je waarschijnlijk wat extra tijd, een base coat aanbrengen voordat je gaat lakken is voor het eindresultaat het allerbeste. Zo is het beter voor je nagels (je nagels verkleuren minder snel) en je nagellak blijft een paar dagen langer zitten.

3. Oud lipstickkwastje om restjes te verwijderen

Als je de tijd neemt om je nagels te lakken dan wil je natuurlijk dat het eindresultaat piekfijn in orde is. Dus wanneer je per ongeluk uitschiet en wat klodders langs de randjes van je nagels hebt zitten wil je dit graag schoon maken. Hoe? Door een oud lippenstiftkwastje in de nagellakremover te dopen. Dankzij deze truc verwijder je soepel en snel nagellakrestanten.

4. Mijd sneldrogende nagellak

Het is fijn als nagellak een ‘quick dry’-effect heeft. Maar dit snelle drogen zorgt ook voor uitdroging van je nagels. Lekker laten staan dus.

5. Handen onder de kraan voor sneller drogen

Wanneer je nagels bijna –maar nog niet helemaal- droog zijn kun je handen onder de koude kraan houden of je vingers in ijswater dopen. Het verkoelende effect zorgt ervoor dat de nagellak sneller droogt.

Lees ook: Benen scheren als een pro? Zo doe je het

6. Drie laagjes maximum

Wanneer je nagellak niet dekkend genoeg is kun je best nog wat laagjes aanbrengen. Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).

7. Bewaar je nagellak in de koelkast

Door je nagellak in de koelkast te bewaren kan hij langer mee. Door de kou blijft de formule van de nagellak intact. Tijdens de zinderende zomerhitte is het dus zaak dat je je favoriete laksels op een koele plek opbergt.

8. Niet schudden, maar rollen

Wanneer je je nagellak een tijdje niet hebt gebruikt is het zal je het als eerste schudden, voordat je aan het lakken slaat. Maar dit is niet goed voor de nagellak, door het schudden komen er luchtbellen in de lak. In plaats van schudden kun je je flesje het beste rechtop tussen je handpalmen rollen, heen en weer.

9. Gebruik nagellakremover zonder aceton

Aceton droogt je handen en nagels uit, dus wanneer je last hebt van broze en breekbare nagels kun je beter de aceton laten staan en overstappen.

10. Vermijd heet water

Wanneer je je nagels net gelakt hebt kun je beter uit de buurt blijven van heet water. Je nagelbed zet namelijk uit door hitte, dus je versgelakte nagellak kan gaan barsten en bladderen. Stel de douche of het afwassen dus nog maar even uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.