Michael Jackson

Joey den Blanken 27 jul 2017

Michael Jackson

Op 30 November 1982 veranderde de term muziek voor eens en altijd. Losgetrokken van zijn broers en de groep "The Jackson 5", besloot een nog jonge Michael Jackson zijn eerste zelfstandige stapjes te zetten als solo-artiest. Wat historie ons deed brengen was de grootste, beste en meest invloedrijke performer allertijden. Overleden voordat de wereld een kans kreeg deze half-god nog eenmaal aan het werk te zien, raakte ons allemaal. Een mens kan zeggen wat hij of zij te vertellen heeft, maar een artiest als Michael Jackson beïnvloedde ons allemaal.

Na zijn vroegtijdig overlijden ontstonden er tv-programma’s, documentaires en lokkende tv momenten over de "King Of Pop".

Zo ook in Nederland.

RTL4 dook dieper op het fenomeen in en ontwikkelde een tv-show, die de zoektocht naar de ‘nieuwe’ Michael Jackson moest worden. Van kilometers ver trokken fans, imitators en Michael Jackson-acts massaal richting de studio’s van RTL4

Deze eenmalige tv-show deed eindigen met een koppositie voor een Belgische imitator die wegliep met de hoofdprijs.

Echter, dit is een column geschreven door een Nederlandse fan en dus richt ik mij liever op de Runner-Up.

IMI-Rtist, een diep persoon met een verhaal op zich. Bekend van tv, doormiddel van het programma op RTL4, gaat toch net even iets dieper dan Michael Jackson. Uiteraard zijn de moves, klanken en muzikale sound eensgelijk aan de Koning Der Popmuziek, echter maakt deze doorgewinterde muzikant ook eigen werk.

Met tours die reiken tot diep in Europa, staat IMI-Rtist tot vol enthousiasme in vrijwel elke zaal die hem doet boeken. Met een show zodanig zeldzaam, doet hij menig publieksganger stralen. De band is volledig ingespeeld op de show die gebracht wordt en elk detail is aan gedacht. Spetterend van begin tot eind maakt IMI-Rtist een artiest die muziek tot een ware kunst doet maken.

Zonder muziek is het leven een zonde, wijze woorden van Friedrich Nietschze.

Vele probeerde deze style te kopieren maar Michael Jackson is niet te kopieeren en IMI begrijpt dit. Met een unieke show, een uitdagend optreden en simpelweg vloeiend en geweldige show, is IMI toch wel een podiumbeest met een bestemming, verder dan meeste muzikanten.

Michael Jackson dood, verre van.
Zijn motivatie drijft menig Nederlander tot punt van intense waanzin. Zolang de muziek bestaat, bestaan er idolen die ons laten stilstaan bij wat wij nooit mogen vergeten.