Een warm Gevoel

Geisterfer 6 dec 2017

Dinsdagmorgen in de auto kreeg ik last van een warm gevoel.. Niet omdat ik koffie morste of andere niet zo handige sanitaire problemen had, nee, een liedje op de radio. Soms heb je dat. Ik heb dat bij een mooi lied, een leuk lied, een lied met herinneringen. En dat zijn er nogal wat. Het overlijden van mijn vader, Led Zeppelin zal nooit meer hetzelfde zijn. Muziek is een emotie, die iedereen raakt.

Maan had drie weken geleden een probleem toen zij een lied wou zingen. Er hing een piemol voor haar neus. Ze vroeg er niet om, en zat in een muzikale zone, dus ja, dat werd janken. Ze is natuurlijk een vrouw, een kerel had gelachen, maar blijkbaar was dit ook nog een heul enge piemol. Het liedje dat ze wou gaan zingen, ging even niet door, en 538 zat met een probleem. Vooral ook omdat daarna (drie weken later, maar soit) Twitter, de online rechter van de wereld, het incident fileerde. Waar haalden ze het lef vandaan. Ik vind het een geniale grap, en dat dat Maan-mens daarom moest huilen, kan ook zijn omdat ze nog nooit een exemplaar van deze proporties had gezien en nu dus besefte wat ze altijd miste. Positief benaderen.

Muziek ontroert, en kan soms prijzen winnen. Zo sturen wij Waylon naar het eurovisie, we weten dat we immers al jaren niks relevants meer naar dat oost Europese stemfeestje sturen, scheelt ons organiseren van die ellende, is vreselijk duur, en uiteindelijk stemt alleen België op ons. Soms. En Waylon is in feite al een brevet van onvermogen, een soort symbolische handdoek in de ring. Er was ook een Sharon beschikbaar, of nog een blik vol echte muzikanten, maar ja, het risico dat je toch wint… Anouk was al een gok, maar die vernaggelde het gelukkig zelf.

De sint discussie van dit jaar was milder dan afgelopen jaren. We gedogen bepaalde pieten, vinden een meisje dat zelf inktzwart is niet geschikt als Piet (vind ik van geen enkele vrouw.. het is Piet.. niet Mien..), we hebben betogers een week na de aankomst laten protesteren in een deel van de wereld waar Nederlands niet de voertaal is (geniale actie!) en iedereen heeft toch weer dat warme gevoel. Hetzelfde warme gevoel dat ik dinsdagmorgen kreeg in de auto, toen Henk Westbroek met Henk Temming gedraaid werd met het mooie nummer “Sinterklaas, wie kent hem niet”.. Taai taai taai taai !!