De absurditeit van fake nieuws: Saharazand en de Nieuwe Duo Act

Jan Veenstra 13 apr 2024

Ah, fake nieuws, de digitale plaag die ons als een hardnekkig virus blijft achtervolgen. Het is als een onwelkome gast die ongevraagd aan tafel schuift en ons trakteert op een menu van misleiding en verwarring.

Neem bijvoorbeeld het recente gerucht dat de gezamenlijke wasstraat-eigenaren grote ventilatoren naar de Sahara hebben gestuurd om het Saharazand hierheen te blazen. Een idee dat zo absurd is dat zelfs de grootste scepticus even met zijn ogen moet knipperen om te controleren of hij niet in een surrealistisch universum is beland.

Maar laten we eerlijk zijn, in een tijd waarin mensen bereid zijn om te geloven dat de aarde plat is en dat Elvis Presley zich verstopt houdt in een iglo op de Noordpool, is niets te gek. Dus wie weet, misschien staan we binnenkort wel met een bezem het Saharazand van onze opritten te vegen, terwijl we ons afvragen hoe we in hemelsnaam in deze komische dystopie zijn beland.

Johan en Maarten

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het nieuws dat Johan Derksen en Maarten van Rossem een nieuw programma starten. Twee iconen van cynisme en sarcasme verenigd in één televisieprogramma – het is als een droom die uitkomt voor de liefhebbers van droge humor en scherpe observaties. Ik zie het al voor me: Derksen die zijn ongezouten mening geeft over de laatste voetbalperikelen, terwijl Van Rossem met zijn kenmerkende norsheid commentaar levert op de politieke chaos die ons land teistert. Het wordt een spektakel waar zelfs de grootste optimist nog iets van kan leren, namelijk hoe je met een flinke dosis cynisme de absurditeit van het leven te lijf kunt gaan.

Dus laten we het fake nieuws omarmen als de bron van vermaak en verbazing die het is. Laten we lachen om de krankzinnige verhalen die ons dagelijks bereiken, wetende dat ergens, diep van binnen, de waarheid altijd een komische twist heeft. En wie weet, misschien kunnen we binnenkort wel een strandvakantie boeken naar de Sahara, waar we met een cocktail in de hand kunnen genieten van het spektakel van rondwaaiend Saharazand, terwijl we ons afvragen wat voor nieuws er morgen weer op ons te wachten staat.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties