Zwanger 2.0

Berry Black 18 mrt 2024

Spoiler alert: wat je misschien denkt na het lezen van de titel van de column klopt. Ik word weer vader. Of eigenlijk moet ik zeggen: ‘We worden voor de tweede keer ouders.’ Anders denken mensen dat je een soort rocksterrenbestaan leidt met zeven kinderen bij vijf verschillende partners.

Het voordeel aan een tweede zwangerschap is dat je inmiddels weet dat veel van die zwangerschapstroep commerciële onzin is. Dus werd het gewoon een huismerkzwangerschapstest van de lokale drogist. ’99 procent betrouwbaar’, veel hoger heb je ze toch niet. Die test werkte wel anders dan de bekende A-merktest die we bij de eerste zwangerschap gebruikten. Er zat een teststrip bij met een ‘C’ en een ‘T’ erop. Een rood streepje was negatief, twee rode streepjes was positief. Een wel erg bekend design, dus ik stak het meegeleverde pipetje in mijn neus. Dat bleek niet de bedoeling, want a. een zwangerschapstest is toch echt bedoeld voor vrouwen en b. het pipetje is om testvloeistof op het teststripje aan te brengen. Gelukkig zaten er twee testsets in de verpakking (kijk, dat is pas waar voor je geld!).

Broodtrommeltje

Nu was er alleen nog een bakje nodig om testvloeistof in op te vangen. „Niet te klein!”, was de order van mijn vriendin (en dan wordt er nog beweerd dat het de mannen zijn die niet kunnen mikken). Ik suggereerde het broodtrommetje van onze dochter: goed formaat, waterdicht en met een leuke afbeelding van Woezel & Pip erop. „Wat dacht je van zo’n bakje van de afhaalchinees die je altijd zo nodig moet bewaren?”, zei mijn vriendin. Dus zij daarin gemikt (en dan wordt er nog beweerd dat vrouwen niet staand kunnen plassen). Gelukkig hoefde je niet, zoals bij de coronatest, de testvloeistof eerst 30 seconden flink te schudden.

Resultaat: de periode dat u recht heeft op kinderbijslag is met enkele jaren verlengd. „Nou, dat bakje maar even afwassen”, zei ik. „Gooi weg dat ding!”, riep mijn vriendin. „Zijn handige bakjes om lunch mee te nemen naar mijn werk”, zei ik. „Wat zeg je dan dat erin gezeten heeft?”, vroeg ze. „Baby pangang”, zei ik.

De beginperiode van een zwangerschap is altijd spannend, omdat het wel even goed in moet dalen. Het besef dat je (opnieuw) ouders wordt, bedoel ik dan. Ik hoop wel dat bij de tweede keer de tandglazuurbedervende zoetsappigheid achterwege kan blijven. Al die verschrikkelijke geboortekaartjes met wolkjes, regenboogjes of sterren erop… Ik wil er één met een Gremlin of zwarte vleermuizen erop verdorie!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties