Boerenprotesten blokkeren de toekomst

André Vermeulen 9 feb 2024

De intensivering van de landbouw heeft geleid tot een enorme toename van de stikstofuitstoot, met schadelijke gevolgen voor de natuur en de gezondheid van burgers. Het is dan ook cruciaal dat de landbouwsector en vooral de intensieve veehouderij, meewerkt aan het verminderen van die uitstoot.

Echter, in plaats van constructief bij te dragen, verzetten boeren zich hevig tegen de noodzakelijke veranderingen. Zij gijzelen Nederland met hun illegale blokkades, asbestdumping, brandstichting, vernieling van publiek eigendom en bedreiging van politici. Hiermee ondermijnen ze de rechtsstaat. De antidemocratische acties van de boeren worden helaas goedgepraat door politici van BBB en PVV. En de politie staat erbij en kijkt ernaar.

De huidige impasse is een doodlopende weg die de overgang naar een toekomstbestendige landbouw blokkeert en de agrarische sector geen perspectief biedt. Alleen door dialoog en wederzijds respect kunnen we de uitdagingen van de toekomst aanpakken en een gezonde omgeving creëren voor mens en natuur.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties