Trump

Fons Nijpels 17 apr 2023

Met verbazing volg ik de vervolging van oud president Trump voor het feit dat hij via een onwettige sluiproute afkoop-geld betaalde aan een prostituee en pornomodel, van wiens seksuele diensten hij blijkbaar een jaar of wat geleden gebruik heeft gemaakt.

Zijn aanhang in Amerika steunt hem fanatiek door dik en dun in zijn luidkeels verkondigde opvatting dat het hier een politiek proces betreft, om te voorkomen dat hij opnieuw president zou worden.

Wat ik nou zo merkwaardig vind is dat niemand het ter discussie stelt, of veroordeelt, dat deze man gebruik maakte van commerciële seksuele diensten, terwijl hij toch degelijk getrouwd was. Een groot deel van zijn aanhang komt uit de conservatief christelijke hoek en ik heb nog nooit gehoord dat die het gebruik van prostituees zo maar tolereren. Dus waarom blijven zij nu toch achter deze man staan, die al eerder in de fout ging met zijn uitspraak ‘Grab them by the pussy‘? Waar zijn hun morele standaarden? Is voor hen ineens alles aanvaardbaar zolang het Trump betreft?

Strapatsen

Dezelfde groepen zijn in Amerika ook actief om allerlei boeken onbereikbaar te maken voor kinderen, omdat daar verwijzingen naar seksuele handelingen, homoseksualiteit, abortus en meer van dat soort zaken in zouden staan, waarover de kinderen geen wetenschap mogen krijgen, want dat zou op hen propagandistisch uitwerken. Wat natuurlijk grote onzin is.

Ik ben dan ook ook zeer benieuwd hoe de wetenschap over Trumps strapatsen, waarover de hele wereld praat, buiten het beeld van deze kinderen wordt gehouden!

Dit is trouwens mijn laatste column hier; dank aan iedereen die de moeite nam om mijn schrijfsels aandacht te geven.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.