Beste Jorn Achterberg

Daan de Wit 28 mrt 2022

Beste Jorn Achterberg, ik schrijf deze brief aan jou omdat ik het graag wil hebben over wat radio voor mij persoonlijk betekent.

Ik ben Daan, een jongen van 19 jaar. Al vanaf jongs af aan – misschien al wel vanaf  mijn 14e jaar – luister ik naar de radio. Dan vraag je je misschien wel af: waarom luister je dan naar de radio? Dat komt doordat ik daar geïnspireerd door ben geraakt.

Op een dag zapte ik op tv langs alle tv-zenders, waarbij ik ook de radiozenders tegenkwam. Toen nog niet wetende dat het radiozenders waren en ik kon luisteren. Ik ben blijven luisteren. Wat doen de dj’s, waar komen de liedjes vandaan die ik heb gehoord? Je raadt het misschien al, radio is altijd aan mij blijven kleven. Als een soort van jas die ik altijd draag en die me altijd past. Of een broertje waarmee ik altijd omga. En zo kun je nog paar jaar metaforen bedenken. Terug naar de radio.

Radio op school

Een paar jaar geleden heb ik op de middelbare school zelfs een snuffelstage gevolgd bij een radiozender. Nu volg ik een opleiding in Arnhem. Zelf maak ik op de opleiding radio met een groepje medestudenten. Ik hoop dat ik daar later wat mee kan gaan doen en dat was voor mij een reden om via een column deze brief te schrijven.

Na deze opleiding wil ik graag nog verder ‘rollen’ in de radiowereld. Misschien wel een stage bij de radiozender waar jij werkt. Dat is Qmusic, de zender waar ik wellicht mijn plekje kan vinden. Jij Jorn, bent daar marketing manager. Binnenkort niet meer, want pas geleden heb je aangekondigd na elf jaar bij de zender te gaan stoppen. Dat is jouw eigen keus, maar radio zal voor mij altijd leuk en boeiend blijven.

Dag een stukje leuker

Er zijn bij Qmusic heel veel dj’s waar ik naar luister, die ook mijn dag een stukje leuker maken. Iedereen heeft weleens van die dagen dat je wat minder in je vel zit. Vaak zet je dan muziek op, of je zoekt even een rustig plekje voor wat afleiding. Als ik op een dag te horen krijg dat ik een onvoldoende heb voor iets wat ik heb ingeleverd, probeer ik mezelf af te leiden. In mijn geval zet ik dan Qmusic op.

Maar de zender vind ik niet alleen leuk vanwege de dj’s, maar ook vanwege jouw positiviteit over Qmusic. Op sociale media volg ik jou. En daar zie ik dat je heel erg houdt van de zender. Dat geeft mij weer voldoende ‘moed’ om daar misschien wel ooit te kunnen werken. Daarvoor wil ik je graag bedanken, Jorn. En natuurlijk ook heel veel succes met wat je gaat doen na Qmusic.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.