Beste corona

Anne van Bernebeek 15 mrt 2022

Beste corona, door jou raakten we onze vrijheid kwijt, maar kwamen we ook te weten wat die vrijheid eigenlijk inhoudt. Er kwam een enorme verdeeldheid in onze samenleving tot stand.

Laat je je vaccineren en loop je de kudde achterna of doe je dit niet en word je een wappie genoemd? Deze vragen speelden zich in vele hoofden af. Maar naast dat je de samenleving uit elkaar trok, bracht je ons gek genoeg ook dichterbij elkaar. Mensen kregen weer eens ruimte in hun gezinsleven om tijd met elkaar door te brengen.

Je maakte mensen depressief en nam hun het leven af wat ze voor ogen hadden. We leerden nu leven op een andere manier, kleiner met minder luxe. We moesten accepteren wat we hadden, omdat jij onze vrijheid afnam.

Corona ook dankbaar

Door jou heb ik me kapot verveeld, miste ik mijn vrienden en de fijne knuffels van opa en oma. Maar hoe tegenstrijdig, ik ben je ook dankbaar. Dankbaar niet omdat je ons ziek maakte, maar omdat ik een ander persoon ben geworden. Ik kan meer genieten van mijn vrienden, van lekker een avondje op de bank, maar ook van alleen het zonnetje dat aanwezig is. Alles is en voelt zoveel intenser. Wanneer we het leven terugkrijgen, nu jij minder actief bent, geniet ik optimaal van alles en daar ben ik je dankbaar voor. Ook heb ik mijn oude hobby’s weer opgepakt… lekker helemaal verdwijnen in een boek en hem in één dag uitlezen. Elke dag sporten, lekker buiten of binnen genieten van intensieve beweging. Jij gaf mij er allemaal de tijd voor. Jij sloot met grote regelmaat bijna de hele maatschappij. Hierdoor waren we gedwongen om uit ons drukke en hectische leven te stappen. We hadden geen keus, maar dit gaf ons ook veel rust.

Helaas was je niet alleen maar een brok positieve tijd. Mensen werden ook erg ziek van jou en kwamen in het ziekenhuis terecht. Daar waar mensen dag en nacht werkten om jou te bestrijden. Dag en nacht waren ze bezig om jou niet te laten winnen. Door jou bleven mensen lang ziek, moesten ze maanden trainen om hun conditie weer terug te krijgen. En dan nog alle bedrijven die dicht moesten en in de problemen kwamen. Bedrijven die hun personeel geen loon meer konden geven en dus hun werk kwijtraakten door jou.

Nachten wakker gelegen

Ook dreef je families letterlijk uit elkaar. Nachten heb ik wakker gelegen met vele vragen in mijn hoofd. „Ga ik mij tegen jou laten vaccineren?” „Doe ik dit net als mama of niet net zoals papa?” Ik wist dat ze mijn keuze zouden accepteren, maar het voelde nog steeds als een slechte beslissing, wat ik ook deed. Soms vraag ik me af waarom was en ben je er?

Oooo, wat heb ik je gehaat! Welke goede reden heb je om in zoveel levens te komen, mensen zoveel verdriet te doen?

Beste corona, was het echt zo hard nodig om mensen wakker te schudden, de overbevolking te lijf te gaan of was je er gewoon? Moest het gebeuren of was je er gewoon voor je eigen plezier?

Ondanks alles ben ik je wel dankbaar. Ik ben een ander persoon, sta anders in het leven en heb veel van je geleerd. Maar corona, zou je nu wel weg willen blijven en iedereen weer volop laten genieten van het leven? Ik zou je erg dankbaar zijn. Alsjeblieft laat ons weer in alle vrijheid leven!

Groeten, Anne

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beste corona
Sluiten