Een loopband

Rachida Issaoui 6 apr 2020 / 15:01 uur

Ik videobelde met mijn tachtigjarige moeder en vroeg: "Jemma (moeder) wat heb je vandaag gedaan?" Ze vertelde dat ze had gekookt en dat ze bezig was met gordijnen wassen en dat mijn broertje nieuwe had opgehangen. Toen vroeg ze: "En wat heb jij gedaan?".

Ik vertelde haar over mijn dag, namelijk dat ik had hard gelopen, iedereen lag nog op 1 oor en dat we later in huis hadden geklust en ik Couscous had gemaakt.

Haar reactie was: Rachida zou je niet stoppen met rennen, je gezicht is zo smal geworden". "Nee mam, dat valt wel mee" zei ik. Ik vervolgde: " Van rennen wordt ik zo blij en het geeft me een gevoel van voldoening en beweging is gezond. Daarnast is nu met de komst van Corona beweging juist belangrijk.

Ik moest denken aan hoe snel mijn moeder vroeger liep toen ze nog vaak wandelde, niemand kon haar inhalen. Nu spendeerde ze haar dagen binnenhuis en sinds de komst van Corona liep ze te weinig.

Ik zei:"Mam ik heb een idee, jij gaat lopen op een apparaat" ze antwoordde: " Maar dat heb ik toch al". Ik hoorde haar vragen aan mijn broertje: "Hoe heet dat ding?. Ik hoorde hem zeggen: "Een rollator". Ik legde aan mijn moeder uit dat ik een loopband bedoelde. Ik hoorde mijn moeder zeggen: " Ja dat is een goed idee!".

Ik zei nog: " Ja, je kan 1 kilometer lopen of 2 en anders 10 minuten". Ze zei: " Ja dat is goed, maar beloof je dat niet te hard rent, ga maar gewoon wandelen ".

#help #ik #zoek #een #loopband

Reageer op artikel:
Een loopband
Sluiten