Dit Ajax voetbalt alsof ze boodschappen doen

Sander van den Berg 7 mei 2019

Frenkie en Matthijs in de appie. Met dank aan de vriendin van onze gouden Godenzoon voelden we ons als het kassameisje achter de kassa. Of zullen ze langs de snelscan gaan? We scanden in ieder geval het geluk van de Insta story af en we kregen maar weer eens de bevestiging: dit Ajax is een vriendenteam pur sang. Frenkie en Matthijs de beste.

We missen dit team nu al. Er is nu al heimwee naar het seizoen 2018-2019. Dit komt nooit meer terug, denken we nu. Is natuurlijk niet zo. Jan en Toby liepen ook ooit samen door de gangpaden.

‘Wil jij een witte of een bruine bol, Jan?’
‘Doe maar allebei, Toob. Daley komt ook langs.’

Of er volgend jaar weer een duo zal zijn? Geen idee. Maar, Brian en Naci zullen over twee of drie jaar vast ook hun boodschappen moeten doen.

Frenkie en Matthijs in de appie. In het mandje van Matthijs ligt bakpapier. Misschien wel zodat er een taart gebakken kan worden, om te vieren dat volgend seizoen de Mercadona de jongens van hun boodschappen mag voorzien. Maar, eerst nog dit seizoen afmaken.

We herkennen ons in dit team. Ik spreek hier denk ik namens alle Ajacieden. Des te mooier dat de prestatie die we nooit aan zagen komen wordt neergezet door een team dat zo makkelijk te begrijpen is.

Tuurlijk doen Frenkie en Matthijs boodschappen bij de appie. Het hele elftal voetbalt trouwens alsof ze boodschappen aan het doen zijn. Waarom valt dit nu pas op. Elke wedstrijd weer wordt er een vast lijstje afgewerkt:

Spits in de tas van Matthijs. Check.

Onnodig felle ingreep van Nico. Joe. Gewonnen kopduel door Nico. Klein, maar fijn.

Frenkie draait snel weg, tegenstander gaat erbij zitten. Leg daar maar neer.

Afstandsschot van Hakim. Hé, die staat er een paar keer op.

Lachen met David, juichen door Dusan. We need to pak Engelse drop.

Dit was het vaste lijstje deze hele campagne in het miljardenbal. Een campagne die afgewerkt wordt door een groepje vrienden die op een maandenlange stedentrip zijn waarin voetballes wordt gegeven. Eindbestemming: Madrid. Kunnen Frenkie en Matthijs meteen met de jongens langs de Spaanse appie. Want uiteindelijk draait het allemaal om Appie.