Zwarte gat? Gelukkig hebben we de foto’s al!

Cale columns 12 apr 2019

Ik vraag u af of u dat ook heeft. Dat je een situatie treft die hedendaagse goeroes omschrijven als “omdenken”, andersom denken; vanuit een andere invalshoek. Out of the box, zodat je een probleemsituatie alsnog kan bevatten of naar je hand kan zetten. Zoals iemand die niet in techniek is ingevoerd, maar wel wat van de energietransitie meekrijgt, bij een windmolen denkt “Wat een verspilling”, want “hoeveel energie moet je wel niet verbruiken om die wieken in gang te brengen en te houden”. Of het jochie dat door de multifocale bril van +12 en -9, met leescilinder, van zijn maatje kijkt en constateert: “Je moet wel hele goeie ogen hebben, om hiermee te kunnen kijken”.

Vaak is het niet omdenken maar ontbreekt kennis van de historie, reden en oorzaak van een verschijnsel. Je weet niet dat die molen juist is gemaakt om energie op te wekken, of die bril om een mankement te verhelpen. Heb je niet meegekregen. Of verder niet bij nagedacht.

Is het niet jammer dat elk mens eerst nogal wat basis-leermomenten nodig heeft, voordat ie aan zijn eigen unieke ontwikkeling kan bouwen? Stel dat je reïncarneert en gaat na leven 4 weer terug naar dat zwarte gat, waarvan we nu gelukkig al de foto’s hebben, waarom zou je dan in leven 5 weer dat basisdeel moet herleven? Wat nu als je met een soort USB-stick meteen bij de geboorte een update krijgt van het collectieve geheugen? En dan meteen door. Dan maak je pas reuzenstappen als mensheid. En voorkom je fouten die heel lang een valse voorstelling van zaken geven, want er zijn duizenden reïncarnivoren die denken in een vorig leven Napoleon of Caesar te zijn geweest. Of allebei.

Reïncarnatie is sowieso vrij ingewikkelde materie en als leek moet je oppassen. Zo was ik bij Speakers’ Corner in het Hyde park in Londen. Wellicht was het eerder het Jekyll park, want Jekyll en Hyde zijn zo bedreven in reïncarneren dat ze het in 24 uur 2x laten zien. Bij Speakers’ Corner kun je politiek uitventen, mening verkondigen, statements maken en speeches houden. Gratis. Er stonden dicht bij elkaar twee zeepkisten en op elke kist een vent die beweerde dat ie Jezus was. Teruggekeerd en wel. Gereïncarneerd dus.

Verwarrend om 2 personen te zien die hetzelfde beweerden, maar het toch niet met elkaar eens waren… Er naderde een Engelsman, bleef even kijken, schatte de 2 sprekers en stelde vast : “Well, at least one of them must be wrong”. En liep door.

En toen hij dat zo stellig zei, vroeg ik me af of hij in een vorig leven dan Thomas is geweest…