Een retourtje Westeros

Britt Kool 30 apr 2019

Iedere maandag is het weer zover: een nieuwe aflevering van Game of Thrones. Ja, ik ga mee met de meute. Ja, ik geniet volop van iedere aflevering. Ja, ik word gek van alle spoilers op social media. Maar dat drukt de pret niet voor mij. Instagram, Snapchat, Twitter en Facebook raak ik niet meer aan tot na de aflevering. En ook aan mogelijke verraders schenk ik geen aandacht. Sambalkaas grillworst én nachos, vers uit de oven. It’s part of the deal. En daar zitten we dan. Te wachten tot de klok 21.00 slaat. Meestal zeven man sterk, op het puntje van de bank te stuiteren van enthousiasme. De intro begint, het licht in de kamer dimt en iedereen zit uiterst geconcentreerd naar het scherm te turen. Genieten gewoon.

Zo met z’n allen iets kijken, waar je lang op hebt gewacht heeft iets nostalgisch. Tegenwoordig kan je op Netflix gelijk een hele serie bingewatchen. Nu was dat met Game of Thrones ook wel het geval, aangezien we met z’n allen meer dan een jaar hebben moeten wachten op het laatste seizoen. Maar toch. De serie die naar mijn mening de kroon spant op het gebied van series krijgt een einde. Het wordt geen uitgemolken verhaal, maar een verhaal met een bitterzoet einde.

Nu wil ik eigenlijk niet spoilen, maar aflevering 3 van het laatste seizoen maakt dat bijna onmogelijk. Wat een aflevering. In mijn hoofd blijf ik maar ratelen. Hoe nu verder? Afgelopen maandag schreeuwden we het dan ook uit met z’n allen. Maar wij zijn niet de enige. Het internet ontploft. Conspiracy theories over het einde van Game of Thrones worden steeds meer gemaakt en bekeken. En ook recaps met verdere uitleg over de serie worden door de diehard fans al snel na de aflevering geüpload.

Het liefst had ik een kijkje genomen daar, in Westeros. In mijn eigen Khaleesi-jurk, haartjes mooi gedaan en op een groot wit paard. Een meisjesdroom zou je bijna kunnen zeggen. Maar zeg nu eerlijk, iedere Game of Thrones-fan zou een retourtje Westeros boeken als het zou kunnen. Maar dat kan niet en dat maakt het juist zo heerlijk onaantastbaar. Het is wachten geblazen. Nog maar 3 maandagen en dan zit het erop. Ik kan in ieder geval niet wachten.