Géén 9-tot-5 mentaliteit, wél 9-tot-5 salaris?

Wat is een 9-5 mentaliteit precies? Je ziet het in veel vacatures voorbij komen:

“Je hebt géén 9-tot-5 mentaliteit”

Hier moet ik altijd hartelijk om lachen, want als jij als medewerker geen 9-tot-5 mentaliteit mag hebben, waarom biedt je als werkgever dan wel een 9-tot-5 salaris?

Als je wenst dat jouw personeel geen 9-tot-5 mentaliteit heeft, dan wil dat, als het goed is, zeggen: “soms verwachten we dat je iets afmaakt, ook al is het 5 uur geweest”. Fair enough, als jij als werkgever dan ook niet al te moeilijk doet over tandarts afspraken of een dagje thuiswerken.

In de praktijk (en daarmee ook sterk vanuit mijn eigen ervaring) gaat men er vanuit dat je geen 9-tot-5 mentaliteit hebt en daarmee iedere dag bereidt bent om van 8:30 uur tot 19:00 uur te werken tegen je standaard loon. (Consistent)overwerk valt “binnen je salaris” en als je naar de tandarts wilt (of moet), dan plan je die maar in de avonduren. Het komt daarbij dus niet van twee kanten. Men verwacht dat jij "gratis" blijft doorwerken omdat de business daar zogenaamd om vraagt, maar een tegenprestatie ontbreekt er vaak aan.

Ik pleit voor meer flexibiliteit als het gaat om inzet en beloning van personeel. Je verwacht met de jaren meer en meer van je team, maar de compensaties groeien vaak niet (evenredig) mee. Het hoeft daarbij geen beloning in de vorm van geld te zijn. Het gaat erom dat je met deze wens (de "niet hebben van 9-tot-5-wens") veel vraagt van je personeel en hun privé. Wees dan zelf ook zo respectvol om de 9-tot-5 mentaliteit los te laten en beweeg flexibel mee.

Gun je team meer rust en laat blijken dat je ze waardeert en respecteert. De productiviteit en trouw zullen significant stijgen.