De gevolgen van een bouwvakkersoutfit

Chantal van Veen 17 sep 2018

Maar meneer, deze armbanden zijn heel duur. Dat was de reactie die mijn vader kreeg toen hij zijn vrouw wilde verrassen met een mooi sieraad. Waarom de winkelmedewerkster dacht dat mijn vader deze armband niet kon betalen? Hij was direct uit zijn werk langs de winkel gegaan en had daarom zijn werkkleding, in zijn geval een witte schilderboek vol met verfvlekken, nog aan.

Deze winkelmedewerkster dacht te kunnen inschatten hoeveel geld iemand op zijn bankrekening heeft door een blik te werpen op de kleding die iemand draagt. Helaas, zo werkt het niet. De kleding van een schilder mag dan afzichtelijk zijn (hier moet ik de winkelmedewerkster gelijk in geven) maar is het nu echt nodig om hierom je klanten te beledigen? Ik denk het niet.

Deze winkelmedewerkster is natuurlijk niet de enige die zich hier schuldig aan maakt. Wie echt een award verdienen voor het beledigen van klanten, zijn autodealers. Die doen niet eens de moeite om een snauw te geven maar negeren je gewoon volledig wanneer je in je bouwvakkersoutfit een BMW wilt aanschaffen. Je moet tenslotte in driedelig pak komen om een begroeting, kopje koffie of een proefrit te verdienen.

Het doen van een grote aankoop is zo makkelijk nog niet. Niet wanneer je een schilderbroek vol vlekken aanhebt.