#Treinleven

Metro 23 jan 2018

Geschreven door: Liz

Ach, je maakt weleens wat mee als je elke dag met de trein reist…. Zo ook tijdens het stormachtige weer op j.l. donderdag 18 Januari 2018. ‘s Ochtends op CS station Amsterdam hoorden we het plafond al rammelen, we gingen dicht bij de muren staan, je weet maar nooit.

Na een extra vertraging van 15 minuten stapten alle treinreizigers met goede moed in…..
De trein kwam tot stilstand doordat er een boom was omgevallen; voor de trein/op de trein dat was nog niet duidelijk. Het treinverkeer werd in heel Nederland stilgelegd. De conducteur hield ons ( 400 pers.) elk half uur op de hoogte.

In de coupe was men snel in contact met elkaar, om via de mobiels op de hoogte te blijven over het nieuws.De stroom werd eraf gehaald, maar niemand mocht naar buiten – ook RTL-nieuws niet, die in de trein zat op weg naar Den Haag. Dit alles gebeurde vlakbij de spoorwegovergang Pijlslaan tussen Haarlem en Heemstede. Door de Westerstorm bewoog de stilstaande trein behoorlijk heen en weer. Af en toe kwam er een zonnetje door tijdens de regen.

Eerst was daar de Brandweer. Wachten. Toen de Politie erbij. Wachten. De 6 bussen van Jan de Wit kwamen een voor een aan. Wachten. En ter plekke enkele nieuwsgierigen. Na 4 uur wachten in de trein tot de evacuatie, via een metalen trap naar buiten, werden we naar de Touringcar-bussen begeleid. Een aardige en bezorgde dame uit de buurt, bood iedereen buiten flesjes drinken aan vanuit haar rugtas.

Iedereen werd geteld in de bus, ik was nr 42, voor de zitplaatsen. De bussen gingen de weg op richting Station Haarlem. In Haarlem aangekomen reed er natuurlijk ook niets aan treinen, men moest uit checken via een dame van het station daar. Kassa ! Nu op weg weer met OV-bussen (en overstappen in Haarlem) naar Amsterdam toe.

Het door ons gevormde groepje ‘van vijf’ – de evacuees – gingen eenieder weer uiteen…Aangekomen in Amsterdam reden er helaas ook geen trams, vanwege kapotte bovenleidingen, dus zodoende in de taxi. Home Sweet Home – A’dam 9.30u reistijd A’dam 16.00u. De volgende dag reden de treinen weer op tijd, en was daar weer het gewone # treinleven.