De waarheid, logisch toch?

Leonardo1318 1 nov 2017

Een kameel heeft twee bulten en een dromedaris één. Logisch toch? Ja, biologen hebben het onderzocht en wat blijkt, het klopt. Meester Sabben, mijn leraar op school vertelde mij ooit gekscherend, Leo een olifant heeft de grootste en daarna kom jij pas! Logisch toch? Nee, want nadat ik wat ouder werd ging ik zelf op onderzoek uit en wat bleek, een olifant heeft niet de grootste, het is de blauwe vinvis en daarna pas kom ik. Schaam u meester Sabben, u heeft mij valse informatie gegeven. Valse informatie of niet, meester Sabben gaf mij de informatie wel.
Ik ben niet politiek onderlegt en schrijf het liefst over alledaagse probleempjes. Het haar van Mathijs Van Nieuwkerk, wat een volume! Het fantastische redactieteam van Sylvana Simons opzoek naar een naam voor haar partij die nog niet wordt gebruikt of de fantastische RTL 4 programma’s. Vandaag maak ik een uitzondering. MH 17, de afschuwelijke terroristische aanslag boven Oekraïens grondgebied waar op 17 juli 2014, 298 slachtoffers vielen. De nabestaanden van deze naar, onder het tapijt politiek riekende, veel te lang durende zaak, hebben op zijn minst recht op openheid. Openheid en eerlijkheid zou de diepe wonden verzachten zodat zij eindelijk met verwerken kunnen beginnen, logisch toch?
De onderste steen moest boven komen hoor ik Premier Rutten nog zeggen, terwijl hij toen al wist dat dit nooit zou gebeuren. Politieke machtspelletjes snoerden hem zijn mond als immer grijnzende Trekpop van de VS, die op hun beurt Rusland nu eenmaal overal de schuld van geeft. Je mag best weten dat ik mij regelmatig schaam dat ik Nederlander ben. We staan te boek als vriendelijk, behulpvaardig, geduldig en welbespraakt, maar zijn in feite 17 miljoen testikel loze Nederlanders die huiverig toekijken, ja knikken en accepteren dat alle informatie onder tafel blijft. Het hoger gerechtshof heeft gesproken. Alle notulen over MH17 zijn en blijven geheim.
Nabestaanden zoek het lekker uit, huil je ’s avonds in slaap en droom je nachtmerrie, telkens weer avond na avond, ooit gaat het wennen, toch? Ik heb zo met hun te doen. Het zou je dierbare zijn die zomaar bij je is weggenomen. Het maakt niet uit, tijd heelt alle wonden en bij gebrek aan eerlijke heelmeesters houd ik mij vast aan mijn logica. Mijnheer Rutte, de WAARHEID, dat is toch niet meer dan logisch??