Geketend aan het ritme

Zalua Tulizeo 1 mrt 2017

Ik kwam de woonkamer binnen, plofte neer op de bank en zette de televisie aan. De televisie schakelde gelijk over naar de Brits Awards. Het eerste wat ik zag en hoorde was het lied Chained To The Rhythm van Katy Perry. Er werden twee grote poppen in beeld gebracht. De ene pop had een rode jurk aan en de andere een zwarte smoking met een rode stropdas. Ze deden me ergens aan denken. Alles viel op z’n plaats toen ik terugdacht aan deze zin:
“Are we crazy? Living our lives through a lens.”
De poppen droegen precies dezelfde kleding als Trump en Theresa May tijdens hun ontmoeting eind januari.

Ja, ik denk dat we gek zijn. En ja, ik denk inderdaad dat we continu achter elkaar aanlopen. We doen alsof het normaal is wat er gebeurt. Dit sterke lied heeft mij en een groot deel van de wereld wakker gemaakt. Zijn we nou echt goed bezig? Realiseren we ons wel dat Trump wel eens gekke dingen zou kunnen doen met de macht die hij nu heeft? Is het niet tijd dat we actie ondernemen? Uitkomen voor onze mening?
Niemand weet het antwoord , dus we laten het gewoon los en gaan door met ons leven. We vergeten steeds meer te kijken naar wat er echt aan de hand is en dat wordt op den duur een groot probleem. We zullen gewoon blindelings volgen zonder dan ook maar één kik te geven..
Is dat wel wat we willen?

Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat ik overdrijf en dat het allemaal wel meevalt, maar kijk naar het grote aantal vluchtelingen dat wordt teruggestuurd naar zo’n lange reis naar vrijheid.
Wat zou jij doen als je met je familie op zoek bent naar een beter leven en niet wordt toegelaten door Trump. Één man die je hele toekomst overhoop kan halen, omdat hij Amerika weer op de been wil brengen… door middel van geweld en muren! Dat is precies waarom ik het eens ben met deze zin uit het lied: “Break down the walls to connect, inspire.”

En dat is precies wat we moeten doen! We moeten ons verbinden met de rest van de wereld. Anderen steun bieden, gedachten uitwisselen, voor je eigen mening uitkomen, want dit kan zo niet langer. We zitten allemaal vast aan dezelfde ketting, want dat zitten we. We zijn allemaal geketend aan het ritme.