Een nieuwe start

[email protected] 28 feb 2017

Al zittend in de auto naast mijn vader bewegen de ruitenwissers langzaam heen en weer.
Weertje he? vraag ik om nog enigszins wat gesprekstof te hebben.
We zijn onderweg om een woning te bezichtigen omdat ik mijn eigen mooie stulpje helaas moet verlaten vanwege mijn “financiële problemen”.
Met dubbele gevoelens zit ik naast hem een zak anti flu’s weg te werken en sluit mij aan bij de rij mensen die weer hun wekelijkse voedselpakket mogen ophalen.
Met 2 grote bigshoppers houdbaar voedsel achter in de kofferbak kom ik aan bij mijn aanstaande stulpje.Zeven treden omhoog kom ik in de hal waar nog 2 trappen omhoog gaan naar de 4 slaapkamers, waarom krijg ik in mijn eentje zo’n woning was weer wat door mijn gedachte ging.
2 maanden druk gereageerd op de plaatselijke woningzoeker en vanwege mijn korte inschrijfduur was ik genoodzaakt te reageren op spoedwoningen, omdat ik over een maand toch echt mijn plekje moest verlaten.

Aangekomen in mijn huidige appartementje kwam mijn kat mij al miauwend toegerend voor zijn dagelijkse maaltijd.Wat een bizarre situatie eigenlijk mijn kleine 2 kamer appartementje met de stofzuiger verstopt onder het bed wegens ruimte gebrek moest ik gedwongen verkopen, om vervolgens een huis te gaan huren waar een groot gezin zich kostelijk zou kunnen vermaken.
De tijd ging snel en de verhuisdozen raakte aardig vol, het was zover! Via de plaatselijke weggeefhoek en marktplaats wat meubels weten te scoren om dat kasteel nog enigszins leefbaar te maken.
Met de gratis eettafel op zijn rug vastgeknoopt op het dak van de auto rijden we de laatste spullen naar mijn nieuwe villa.
Zo nu eerst wel een biertje verdiend zei ik wat zuchtend tegen mijn vader nadat we de laatste zware doos naar boven hadden getild.
De minuten tikten weg en al turend naar een zwarte beeldbuis drong alles beetje bij beetje door. Is dit het einde of juist een nieuw begin?
Inmiddels vier maand later en weer druk met een full time baan kijk ik met een dubbel gevoel terug op de afgelopen jaren.
Veel meegemaakt, financieel niet makkelijk maar toch door die grijze regenlucht schijnt een hele dikke gele zonnestraal en ben ik zeer gemotiveerd mijn problemen
op te lossen weliswaar met hulp van bewind voering en instanties maar uiteindelijk zou ik over een aantal jaar deze periode van mijn leven als een wijze les aanschouwen.