Golden Shower Gate

Mario de Jonge 13 jan 2017

Het had zo een scène kunnen zijn uit een film van de gebroeders Coen. Locatie: The Ritch Carlton, Moskou, Rusland. In een de hoek van een hotelkamer zit een corpulente man onderuitgezakt in een stoel. De gordijnen achter hem zijn stijf dichtgetrokken. Hij draagt slechts een wit hemd, boxershorts en een paar sokken. Zijn lederen sokophouders suggereren dat hij waarschijnlijk niet de eerste de beste is, maar verder doet niets ons nog vermoeden dat we hier te maken hebben met een groot staatsman in wording. Dan ineens zoomt de camera in op het gezicht van de man en weten we het zeker: Het is “the Don”.

Enigszins verveeld kijkt hij toe terwijl twee Russische prostituees in het bed van zijn hotelkamer zijn wensen ten uitvoer brengen. Een sigaar bungelt nonchalant tussen zijn vingers. Zo nu en dan tikt hij af in de asbak op de rug van een derde prostituee die naast hem op de grond knielt. Als een als menselijke bijzettafel. Ze probeert voortdurend stil te zitten, maar dat is nog knap lastig. Af en toe, wanneer een smeulend stukje as op haar blote rug komt, dreigt ze even uit haar rol te vallen. Maar ze houdt het vol.

The Don gebaart naar de twee prostituees op het bed en zegt:

“Okay, now I want to see you piss on the bed.”

Beiden kijken hem vragend aan. Eentje spreekt geen Engels. De ander wel, maar die neemt liever geen risico. Het zou niet de eerste keer zijn dat een onfortuinlijke spraakverwarring resulteert in een negatieve recensie op TripAdvisor.

“Piss on the bed? I don’t understand…”

Geïrriteerd springt the Don op uit zijn stoel en begint te foeteren:

“Look, it’s not rocket science. Just piss on the fucking bed! You know! Take a leak, a wizz, a tinkle, or whatever you people call it in Russia.”

“Ssat’?, vraagt de niet-Engels sprekende prostituee vertwijfeld aan haar collega.

“Da, ssat’,” bevestigt deze op haar beurt verbouwereerd.

The Don gaat weer zitten en kijkt tevreden hoe de twee prostituees zijn instructies opvolgen. Hij tikt de as van zijn sigaar en zegt:

“Those girls are defiling the bed where the Obamas slept. I hope the American people will soon do the same for their country.”

De camera zoomt in op de als bijzettafel dienstdoende prostituee terwijl zij toch nog haar stilzwijgen besluit te doorbreken. Ze zegt:

“There’s one big difference, Donald. At least we don’t have to sleep where we piss.”

—End scene—