Over de schutting

Rb de Jager 19 sep 2016

Vroeger nam je op zondag een abonnement op de ochtendkrant omdat je wilde weten hoe het er de rest van de week aan toe ging buiten de fabriek. Nu zijn we blij dat ons eigen huis een voordeur heeft en dat we daar de gehele zondag geen gebruik van hoeven te maken. Zetten wij dan toch de televisie aan omdat we willen zien of het gras bij onze buurlanden in brand staat of dat het daar ondanks de crisis toch groener is, blijkt dat iets dat ooit zo logisch leek steeds vaker in opspraak raakt.

De Europese televisiestations belichten met name het nieuws dat betrekking heeft op de tuintjes, gelegen op het westen. Ook de grootmachten Rusland en China hebben maar weinig met het gras van de buren. Die zien eigenlijk ook alleen het liefst de eigen bloementuin in goede gezondheid op de televisie verschijnen. Het verbaast mij dan ook niets dat de Arabische wereld vooral in haar eigen paleistuinen investeert en dat Australië überhaupt niet zit te wachten op ook maar 1 zaadlozing van een immigrant. Zij heeft namelijk al haar handen vol aan het bedwingen van haar eigen wildgroei.
En het is fantastisch om te weten dat morgen in Honolulu de hele dag de zon schijnt maar daar hebben we geen donder aan als we vanavond voor de kast staan met de vraag wat we morgen moeten aantrekken.

Ieder huisje heeft zijn kruisje maar voor iedereen die hier geen genoeg aan heeft en zich wil voeden met nog meer honger, moord en doodslag bieden de 300 zenders van de interactieve tv-aanbieders wellicht uitkomst. Voor zeventig euro per maand heb je alle tragedie in de wereld binnen handbereik. Voor de ultieme beleving kun je nog een 3d brilletje opzetten. De wondersponsjes en bloedzuigers onder ons kunnen zo vanaf de bank, achter de eigen voordeur naar hartenlust verdrinken in de vloedgolf van tranen die onze continenten en onze denkwijze steeds verder uit elkaar drijft. Verzadigd kunnen zij vervolgens ontspannen op yoga-tv, want och wat ben jij berokken! En wanneer iemand je vraagt wat je daadwerkelijk gedaan hebt, kun jij tenminste zeggen dat je ernaar gekeken hebt. FORMIDABLE!