Gladiolenmentaliteit

Corinne Romijn . 22 aug 2016

Werd er nog bewonderend gekeken naar wat goedbedoelende bejaarden en brave burgervaders en moedertjes die de via gladiola op strompelden tijdens de finale van de Nijmeegse vierdaagse.
Geen respijt voor topsporter Yuri van Gelder ondanks geweldige prestaties op de olympische spelen in Rio.
Yuri was zijn boekje te buiten gegaan en was, oh lieve hemel, een nacht gaan doorhalen met zijn Braziliaanse vriendin , buiten de muurtjes van het olympisch dorpsgevang.
Heel Nederland , vooral de frisdrinkende helft , staat op zijn kop.
Ook toen er nog niks bekend was over het wat en hoe , werd er besloten dat Yuri maar meteen op moest rotten richting Nederland.
Figuren die zelf met een blik bier in de handjes en als professionele couchpotatos met een zak chips de olympische spelen volgen op tv hebben ook het hoogste woord op social media.
Schandalig vinden ze het.
De man is al jaren geleden de fout ingegaan door coke te snuiven , hij kan de druk en stress niet aan , Nederlandonwaardig , een smet op het blazoen van het turnteam.
The shame and blame is niet van de lucht.
Er is helemaal niet bekend of Yuri nu is gaan comazuipen of alleen maar een paar Heinekenbiertjes heeft gedronken,
Wat ik wel weet is dat Yuri het gehaald heeft tot de finale en dat mischien even wilde vieren?
Wel vraag ik me af : Heeft hij wel gebruik gemaakt van de gratis 450.000 gratis verstrekte olympische condooms om een aantal ervan op te blazen als partybalonnen ?
Nee dat zal wel niet want dan was hij ook nog beticht van diefstal en het ontvreemden van olympische goederen en dat lezen we nergens.
Maar goed, terwijl Yuri dus wat bier dronk en eens flink van bil ging, stond het rijen dik met wel serieuze en ascetische atleten bij de geimproviseerde Mc Donalds binnen de olympische muren.
Dat mag , je kunt zelfs een superongezonde cola scoren waar in elk glas zo’n tien suikerklontjes zitten.
Want de healthcoaches die de atleten adviseren over hun eetgedrag zijn er gelukkig bij om ervoor te waken dat de jongens en meisjes maar liefst drie Happy Meals en twee liter cola scoren.
Ongezond binnen de veilige grensjes van het verder verderfelijke en sexbeluste Rio mag , maar dan wel met mate.
De Mc Donalds sponsort het boeltje als geen ander en vaart daar wel bij.
Heineken sponsort ook maar in het Heinekenhuis mogen alleen maar niet-sporters komen en ja in godsnaam ook de sporters waarvoor het erop zit en een metalen plak mee naar huis nemen.
Gladiolenmentaliteit