Meningen van meningen

NadaavC 7 jun 2016

In principe heb ik nooit echt een mening over dingen. Nou ja, ik heb er wel ideeën over, maar ik ventileer ze niet de gehele dag zeg maar. Ik hou daarom ook erg van enquêtes, die houden tenminste rekening met je; weet niet / geen mening.
En dan denk ik bij mijzelf ben ik nu anders dan anderen? Mis ik het commentaar chromosoom, het “meningendeeltje” in mijn DNA of lopen mijn hersenen vast op het moment dat ik wil reageren op dingen of gebeurtenissen?

Mijn dokter zegt dat dat normaal is bij sommige mensen en daar is de kous dan mee af. Daar kan ik dan wel tegenin gaan, maar ik heb er gewoon geen echte mening over.

Als ik mijn Facebook app open op mijn telefoon dan vliegen de meningen om mijn oren. De aanhouding van Typhoon is racistisch, Denk is op voorhand al een klote partij en de gele zwembroek van Dries Roelvink kan echt niet meer.

En ik denk bij mezelf, waarom moet iedereen een mening hebben? Correctie: waarom moet iedereen een ongenuanceerde mening hebben? De helft is racistisch en de andere helft gewoon niet zo heel slim.

Ik denk dat de ongenuanceerde meningen een beetje uit de hand lopen. Ik denk dat er ook een functie op social media moet komen die aangeeft: ‘Dit is een ongenuanceerde mening. Bewerk het bericht tot een genuanceerde en onderbouwde mening, indien u wilt dat het geplaatst wordt.’ Daarnaast denk ik dat de zorginstellingen een kans missen, een hoop meningen zijn rijp voor intensieve begeleiding.

Maar goed, dat is mijn mening. Heb ik hem toch stiekem gegeven.