Kill

Kill. Het woordje: Kill. De letterlijke vertaling van kill is doodmaken. Hoe kill wordt gebruikt: ander woord voor iemand. Dit kan echt niet, dit gaat te ver kill.

Je hoort niet alleen in de buurt kill. Nee, je hoort het letterlijk overal. Op straat: Kill. Op school: Kill. In de supermarkt: Kill. En als je na een lange dag thuis komt, denk je er eindelijk van af te zijn: even geen kills meer aan mijn hoofd. Komt je broertje nog even langs: Kill.
Kill, kill, kill, kill, kill. Overal hoor je het woordje: kill. Voor je het weet begint mijn moeder ook nog: ‘’Eey kill, wat wil je vandaag op je brood?’’.

Het is waarschijnlijk allemaal begonnen bij een groepje YouTubers, nou ja, iedereen zegt tegenwoordig vloggers. Nog een irritatiepunt voor mij: volgens elke volwassene is iedereen die aan YouTube doet een vlogger. Puur omdat de beroemdste en bekendste YouTuber van Nederland toevallig een vlogger is? Al maak je video’s die totaal niks met vloggen te maken, je wordt een vlogger genoemd, en geen YouTuber. Maar ja, om weer even terug te komen bij mijn onderwerp. Die YouTubers (of vloggers) zeggen dat kill een stopwoordje is geworden. Als apen met elkaar communiceren, lijkt het nog meer op een normaal gesprek, dan dit gebrabbel van die vriendengroep. Kijkers ergeren zich er dood aan. Er zijn zelfs speciale kanalen aangemaakt waar ze het aantal kills tellen per video van de YouTubers. Zit je op een killstreak ofzo?!

Maar, om realistisch te blijven, er zullen ook een hele hoop mensen zijn die nog nooit van het woordje kill hebben gehoord. Ik kan best wel begrijpen, dat als je nog nooit van Youtube of Vloggen of wat dan ook hebt gehoord, je het woordje kill niet kent. Maar alsnog, wilt u mij beloven dat u nooit het woordje kill zult gaan gebruiken? Alvast bedankt.

En oh ja, ik moet nog even iets vertellen. Ik ga mezelf ‘exposen’ zoals dat heet. Zonder dat ik het doorheb heb ik dit in verhouding kleine stukje tekst maarliefst 24 kill gezegd. Ik kan hierbij dus stellen dat iedereen aan de ‘killeritus’ lijdt, zelfs ik…

Kill, kill, kill, kill, kill. Waar gaat dit stoppen? Dit is het einde…

Kill.